Akademija Nikon-NOOR

Mi ne prepuštamo novoj generaciji vizuelnih pripovedača da se sama probije: mi ih aktivno podučavamo u njihovim domovinama. Nekoliko vodećih dokumentarnih fotografa fondacije NOOR deo je tutora akademije Nikon-NOOR još od 2009. godine, od kada oni putuju po Evropi i dele svoje znanje sa talentovanim mladim fotoreporterima. U radionicama širom Evrope – od Kazahstana i Istanbula sve do Švedske i Poljske – obučili smo preko 1000 učesnika iz više od 70 zemalja.

Tutori fondacije NOOR ne doprinose akademiji samo svojim fotografskim umećem. Oni učesnicima pomažu da nauče da sekvenciraju slike, prezentuju priče i razviju jedinstveni stil u fotografiji. Povrh toga, oni dele i ključno znanje iz struke, podučavajući učesnike radu sa pomagačima i dajući im savete u pogledu bezbednosti, budući da će mnogi od njih kasnije raditi u zonama konflikta.

Ali, tu nije kraj pružanju podrške. Samim pohađanjem akademije Nikon-NOOR, učesnici obrazuju stalnorastuću mrežu sa drugim mladim fotografima i fotografskim profesionalcima, koji će nastaviti da im pružaju podršku kako se njihova karijera bude razvijala.