Nina Berman

Nina Berman je dokumentarni fotograf iz Sjedinjenih Država čije glavno interesovanje obuhvata američku političku scenu i društvo. Autorka je dve visoko ocenjene monografije: „Purpurna srca – povratak iz Iraka“ („Purple Hearts – Back From Iraq“), monografije koja sadrži portrete i intervjue sa ranjenim veteranima, i monografije „Domovina“ („Homeland“), koja istražuje militarizaciju američkog života nakon 11. septembra.

Pep Bonet

Pep Bonet je nagrađivani režiser i fotograf koji živi i radi u Španiji. Bavi se snimanjem upečatljivih trenutaka širom sveta koji daju sliku o neuravnoteženom svetu u kome živimo. Njegovi dugoročni projekti se bave problemima Afrike, a tekući projekat čija je tema HIV/AIDS je iznedrio nekoliko knjiga i veliki broj izložbi širom sveta. Pep je takođe poznat po dugogodišnjoj reportaži o rokenrol bendu Motorhed.

Andrea Brus

Dokumentarni fotograf iz Sjedinjenih Država Andrea Brus (Andrea Bruce) skreće pažnju na probleme ljudi koji se suočavaju sa posledicama rata. Dokumentovala je najproblematičnija područja u svetu, pre svega Irak i Avganistan, preko 10 godina. Radila je kao fotograf za „Vašington Post“, a osvojene nagrade uključuju vrhunska priznanja Udruženja novinskih fotografa Bele kuće (White House News Photographers Association).

Aliksandra Fazina

Fotografija britanskog fotografa Aliksandre Fazine (Alixandra Fazzina) bavi se pre svega konfliktima o kojima se ne govori dovoljno, kao i humanitarnim posledicama rata. Radila je kao nezavisni fotoreporter u istočnoj Africi, na Bliskom istoku i u Aziji. Njena knjiga „Milion šilinga“ („A Million Shillings“) dokumentuje odlazak migranata i izbeglica iz Somalije.

Stenli Grin

Stenli Grin (Stanley Greene), rođen u SAD, dokumentovao je sve od pank scene u San Francisku 70-ih i 80-ih do pada Berlinskog zida, gladi u Sudanu, posledica Bopalske katastrofe i sukoba pobunjenika u Čečeniji. Njegova knjiga „Black Passport“ (Crni pasoš), objavljena 2010. godine, osvojila je pet nagrada „World Press Photo“ za fotografije koje je snimio širom sveta.
Stenli Grin je jedan od osnivača NOOR-a. Stenli je preminuo u Parizu, u Francuskoj 19. maja 2017.

Tanja Habdžuka

Tanja Habdžuka (Tanya Habjouqa) živi i radi u Jerusalimu i nagrađivani je fotograf, novinar i pedagog. Najviše se interesuje za pitanja roda, predstavljanje različitosti, obespravljenosti i ljudskih prava, a posebno je zanima promenljiva socio-politička dinamika Bliskog istoka. Njen projekat „Okupirana zadovoljstva“ („Occupied Pleasures“) je osvojio nagradu „World Press Photo“ i objavljen je u obliku knjige.

Jurij Kozirjev

Jurij Kozirjev (Yuri Kozyrev), fotograf iz Rusije, je pokrivao događaje koji su menjali svet više od 25 godina – od raspada Sovjetskog Saveza do rata u Iraku, gde je bio fotograf magazina „Tajm“. U poslednje vreme je dokumentovao revolucije u arapskom svetu i njihove posledice u Bahreinu, Jemenu, Tunisu, Egiptu i Libiji. Njegov rad je uvršten u veliki broj izložbi i osvojio je mnoge međunarodne nagrade.

Benedikt Kirzen

Francuski dokumentarni fotograf Benedikt Kirzen (Bénédicte Kurzen) je započela karijeru pokrivanjem konflikata u Pojasu Gaze, Iraku i Libanu. Tokom poslednjih deset godina se bavila Afrikom i istraživanjem situacije u društvu Južnoafričke Republike nakon aparthejda. U poslednje vreme je usredsređena na Nigeriju. Zahvaljujući sredstvima dobijenim od centra Pulicer, izradila je opus na temu Nigerije pod naslovom „Narod koji su odneli bogovi“ („A Nation Lost To Gods“).

Sebastijan Liste

Španski dokumentarni fotograf i sociolog Sebastijan Liste (Sebastián Liste) dokumentuje značajne kulturne promene i aktuelne probleme u Latinskoj Americi i Sredozemlju. Specijalizovan je za dugoročne i opširne projekte koji podstiču društvo da razmišlja o društvenim posledicama sopstvenih politika. Njegovi projekti, poput projekta „Iznutra“ („On The Inside“), studije zatvorskog života u Venecueli, osvojili su brojne nagrade.

Kadir van Lohuizen

Kadir van Lohuizen, fotograf iz Holandije, pokrivao je zone razorene ratovima, ali je verovatno najpoznatiji po dugoročnim projektima o sedam svetskih reka, porastu nivoa mora, industriji dijamanata i migraciji na američkom kontinentu. Na osnovu njegovog projekta o dijamantima nastala je knjiga fotografija „Pitanje dijamanata“ („Diamond Matters“), koja je osvojila nagradu „World Press Photo“. Njegov projekat „Via PanAm“ je postao putujuća izložba i knjiga.

Džon Louenstajn

Američki fotoreporter Džon Louenstajn (Jon Lowenstein) je specijalizovan za dugoročna i opširna dokumentarna istraživanja koja se bave pitanjima moći, siromaštva, rasne diskriminacije i nasilja. Njegov projekat „SAD: životi u senci“ („Shadow Lives USA“) prati trag migranata iz Centralne Amerike, a njegovi prethodni zadaci obuhvataju dokumentovanje posledica zemljotresa na Haitiju i socijalno nasilje u Gvatemali. Osvojio je nekoliko nagrada i saradnik je konferencije TED Global.

Frančesko Cicola

Italijanski dokumentarni fotograf Frančesko Cicola (Francesco Zizola) je dokumentovao neke od najvećih svetskih konflikata, sa fokusom na socijalnim i humanitarnim problemima i predstavljanju zaboravljenih kriza koje mejnstrim mediji uglavnom zanemaruju. Osvojio je deset nagrada „World Press Photo“ i objavio sedam knjiga, uključujući „Rođeni negde“ („Born Somewhere“) – studiju o životnim uslovima dece iz 27 zemalja.