Nikon Imaging | Srbija | Europe

Borba sa haosom

Borba sa haosom Tokija uz univerzalne NIKKOR zum objektive

Noćni život prošaran neonskim reklamama, jedinstveni balans tradicionalnog i modernog i zapanjujući urbani scenario čine da Tokio bude raj za putujuće fotografe.

On je takođe i najveći grad na svetu i rodno mesto kompanije Nikon, te je stoga Nikon pozvao poljskog fotografa Lukasa Palku da zabeleži pravi smisao Tokija – da se u borbi sa haosom fokusira na elemente koji ovaj grad čine tako posebnim. 

Pogledajte kako su univerzalni NIKKOR zum objektivi pružili Lukasu mogućnost da izdvoji momente iz šume kretanja i da zabeleži sjajne fotografije koje prikazuju posebne detalje među haosom japanske prestonice.

Komentarišući svoje utiske, Lukas Palka je rekao, „Kao putujući fotograf tražim izdržljivu i svestranu opremu koja će da mi pruži sigurnost da uhvatim širok opseg fotografija pomoću jednog fotoaparata i objektiva. Tokio nudi širok izbor raznovrsnih potencijalnih fotografija i svaki od četiri objektiva koji su upotrebljeni u ovom snimanju daje mi mogućnost da prođem kroz haos ovog neverovatnog grada i da izdvojim ključne elemente koji ga čine tako posebnim. Fotografije koje sam napravio prikazuju moju strast; pružanje ljudima uvida u ovu ikonsku metropolu iz druge perspektive.“

Lukas je snimao fotografije koristeći D5, D500 i D7500 i sledeće univerzalne NIKKOR zum objektive:

AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR: ovaj neverovatno kompaktni „šetajući“ objektiv je idealan za osobe koje žele da putuju lagano bez žrtvovanja kvaliteta slike. Sistem za smanjenje vibracije osigurava da dobijete jasne fotografije, čak i kada fotografišete iz ruke na samom kraju telefoto opsega.

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR: standardni zum objektiv za svakog FX fotografa sa manjim budžetom koji nudi svestranost i vrhunske performanse čak i u slučaju fotoaparata visoke rezolucije. Ovaj kompaktni objektiv ima stalni otvor blende od f/4 i prilagodljivi opseg fokusa 24–120 mm, dok sloj nano kristala značajno smanjuje duh efekat i odblesak.

AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR: ovaj izuzetno snažan FX zum objektiv se može lako transformisati iz širokougaonog u telefoto zum objektiv. Idealno rešenje ako istražujete novi grad i imate mesta za samo jedan objektiv.

AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR: ovaj objektiv ima široki žižni opseg, što ga čini idealnim za fotografisanje pejzaža. Nikonov sistem smanjenja vibracije omogućava korisniku da fotografiše pri brzinama zatvarača koje su sporije i do četiri stepena, čime se ostvaruju stabilne slike prilikom fotografisanja iz ruke.