Nikon Imaging | Srbija | Europe

Lepota korozije

Lepota korozijeserija makro fotografije koja otkriva izuzetan kontrast između prirode i savremenog otpada

„Lepota korozije“, koju je zabeležio Alberto Gici Panica, otkriva prelep kontrast između divnih švedskih šuma i zarđalih vozila na „groblju“ automobila „Bilkyrkogården Kyrkö Mosse“ u blizini Rida, u Linćepingu, u Švedskoj.

Alberto Gici Panica je o ovom iskustvu rekao, „U makro fotografiji uvek tragate za interesantnim bojama i teksturama, pa je za mene Bilkyrkogården Kyrkö Mosse prava zemlja čuda. Micro NIKKOR objektivi su mi omogućili da sa kristalno jasnim detaljima zabeležim 60-godišnju bitku između napuštenih automobila i majke prirode koja pokušava da vrati kontrolu nad šumom. Za ovo snimanje sam koristio četiri objektiva koja su bila od ključne važnosti i omogućila mi da se približim akciji i prikažem „lepotu korozije“ na način koji do sada nije viđen.“

Alberto je fotografije snimao pomoću Nikona D500, Nikona D810 i sledećih Nikon Micro-NIKKOR objektiva:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G : Napravljen da snimi fine detalje, ovaj izvanredno lak objektiv za korišćenje daje zadivljujuće krupne kadrove, kao i odlične standardne snimke i fotografije portreta. Otvor blende vam dozvoljava da izdvojite subjekte za slike sa lagano zamućenom pozadinom i doprinosi dobijanju oštrih snimaka u uslovima slabog osvetljenja.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR : Kompaktan i lagan makro objektiv u DX formatu sa optikom visokog kvaliteta. Odnos reprodukcije od 1:1 ovog objektiva omogućava krupan kadar u realnoj veličini za veoma osetljive teksture i detalje.

AF-S VR Micro-Nikkor 105 mm f/2,8G IF-ED: Ovaj objektiv obuhvata Nikonov sistem druge generacije za smanjenje vibracije (VR II) koji omogućava fleksibilno fotografisanje iz ruke. Takođe je savršen sa snimanje iz daljine, npr. za fotografisanje divljih životinja.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Ovaj objektiv je kompaktan i prilagodljiv, pa omogućava korisniku da snima kako pejzaže tako i makro fotografiju. Nikonov najkompaktniji mikro objektiv za krupni plan i opšte fotografisanje. Takođe ima ugrađen sistem za korekciju pri snimanju na kratkom rastojanju (CRC), što pruža visoke performanse na manjim udaljenostima.