Da biste izvukli maksimum iz svake lokacije, bilo da putujete svetom ili istražujete odredišta bliža svom domu, osim kamere vam je potreban i izuzetan objektiv, dovoljno moćan i fleksibilan za snimanje fotografije koja vas izdvaja od ostalih.
Elementi poput raznovrsnog osvetljenja i vremenskih uslova pružaju neograničene izazove i mogućnosti za fotografe. Međutim, iako možete da budete na pravom mestu, sa kreativnom kompozicijom – bez pravog objektiva vaše mogućnosti su ograničene.
Jedan fotograf. Jedan dan. Pet objektiva. Španski fotograf, Ibai Acevedo, na Nikon setu u sklopu misije fotografisanja pet različitih lokacija pomoću pet NIKKOR objektiva sa fiksnom žižnom daljinom u jednom danu u njegovoj rodnoj Barseloni. Kompanija Nikon je želela da pokaže kako objektiv sa fiksnom žižnom daljinom omogućava fotografu da se uživi u odredište i ostvari interakciju sa scenom oko sebe da bi postigao izvanredne rezultate pri fotografisanju.

Bele peščane plaže | AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Na plažama mnogo toga može da odvlači pažnju, ali AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED je savršen objektiv za ove uslove. Njegov širok ugao beleži ambijent i atmosferu bez distorzije, pružajući oštrinu čak i pri jakoj svetlosti. Zahvaljujući maloj dubinskoj oštrini, Ibai je uspeo da zabeleži spasioca u oštrom fokusu i blago zamuti more suncobrana u prednjem planu slike.

Ulični život | AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Možda ćete imati poteškoća da pronađete lep prizor za slikanje u moru ljudi, ali postoje načini da se probijete kroz masu tražeći druge subjekte koje možete da uvučete u sliku. Ibai je pronašao položaj iznad gomile ljudi koji mu je omogućavao da uporedi uzburkano šetalište sa spokojnom scenom iznad. Kada je pronašao savršenu kompoziciju, AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G je poboljšao konačni rezultat. Otvor blende objektiva je zabeležio izvanrednu dubinsku oštrinu, pružajući izuzetnu teksturu tunelu drveća sa zamućenjem u pozadini slike.

Apstraktna arhitektura | AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Fotografisanje arhitekture vam omogućava da eksperimentišete sa kompozicijom i dubinskom oštrinom. AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G se izdvaja istovremenim beleženjem dubine i širokih uglova, pri čemu je efikasan i pri slabom osvetljenju, kada fotografišete u zatvorenom prostoru. Za razliku od hiljada uobičajenih slika crkve Sagrada Familia, Ibai je snimio odraz čuvene znamenitosti u obližnjem jezeru. Zahvaljujući ovom objektivu, nekom bi ova fotografija mogla da se učini kao slika – sa talasima i grmljem koji uokviruju sliku.

Savršeni portret | AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Uživanje u fotografijama sa putovanja se ogleda i u pripovedanju kroz lica. Mnogi gradovi imaju istorijske četvrti koje pružaju zanimljive kulise za fotografisanje krupnih planova portreta. Gotska četvrt u Barseloni je bila savršena scena za demonstriranje mogućnosti objektiva AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G.
Ovo je idealan objektiv za portrete budući da beleži najsitnije detalje. On omogućava besprekoran efekat zamućenja pozadine koji fokusira oko posmatrača.

Idealan zalazak sunca | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Zalasci sunca su prelepi, ali su i česta tema fotografija. Može biti teško napraviti sliku koja će se izdvojiti među milionima drugih. Ibai je snimao u zabavnom parku sa pogledom na prelepu crkvu, Temple Expiatori del Sagrat Cor. Vozio se na ringišpilu i uspeo je da sa veoma visoke tačke gledišta zabeleži i crkvu i izbledeli sjaj zalaska sunca. AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G je bio od presudne važnosti za ovaj snimak, zahvaljujući mogućnostima koje pruža pri slabom osvetljenju koje se prilagođavaju promenljivoj svetlosti tokom večeri.

Šta je u tvojoj torbi?

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G