22-06-2018

Slavimo život g. Dejvida Daglasa Dankana

Duboko nas je rastužila vest o smrti američkog fotoreportera g. Dejvida Daglasa Dankana (David Douglas Duncan). Svi mi u kompaniji Nikon žalimo zbog gubitka dragog prijatelja i kolege i izražavamo najiskrenije saučešće.

G. Dankan je kao ratni fotograf opsežno izveštavao o Pacifičkom ratu, Korejskom ratu i sukobu u Vijetnamu. Tokom njegove duge karijere, njegovi radovi su objavljivani u časopisima The New York Times, LIFE i brojnim drugim publikacijama. Osim ratnog novinarstva, poznat je i po portretima Pabla Pikasa.

Njegova naklonost prema našoj tehnologiji snimanja dovela je do priznanja brendova Nikon i NIKKOR širom sveta i na tome ćemo mu zauvek biti zahvalni. On je tokom karijere bio sjajan Nikon partner i mi sa poštovanjem odajemo priznanje nemerljivom doprinosu koji je dao novinarstvu za svoje 102 godine.

Uz najiskrenije saučešće zbog njegove smrti, odajemo i počast našem divnom prijatelju i partneru sa kojim smo delili izazove i radosti proteklog veka. Zauvek će ostati u srcima svoje Nikon porodice.