2/4/2015

Nikon 1 J4, Nikon 1 S2 i COOLPIX S6900 su dobitnici nagrade „red dot award: product design 2015“

Amsterdam, Holandija, 2. april 2015 – Kompanija Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da su tri njena modela dobila prestižnu nagradu „red dot award: product design 2015“ (nagrada red dot: dizajn proizvoda za 2015), koju sponzoriše nemački Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Nikon 1 J4 i Nikon 1 S2, napredni fotoaparati sa izmenjivim objektivima, i kompaktni digitalni fotoaparat COOLPIX S6900 osvojili su priznanja za kvalitet i dizajn.

Nagrada „red dot award: product design“ postala je jedna od najvećih i najprestižnijih nagrada za dizajn širom sveta. Ove godine su dizajneri i kompanije iz 56 zemalja učestvovali sa 4928 proizvoda. Ova nagrada se dodeljuje proizvodima objavljenim u poslednje dve godine koji se odlikuju vrhunskim karakteristikama u devet oblasti u vezi sa dizajnom, uključujući inovaciju, funkcionalnost, ergonomiju, ekologiju i trajnost.

Dobitnici će biti predstavljeni na specijalnoj izložbi koja će biti održana od 30. juna do 26. jula 2015. u muzeju Red Dot Design Museum u industrijskom kompleksu Zeche Zollverein, spomeniku svetske kulturne baštine u Esenu, u Nemačkoj.

Nikon 1 J4

Nikon 1 J4 može da se pohvali naprednom funkcijom praćenja subjekata u pokretu, kao i najvećom brzinom* kontinualnog fotografisanja sa AF praćenjem koja iznosi približno 20 fps. Fotoaparat sa izmenjivim objektivima nudi širok asortiman funkcija za snimanje i uređivanje slika i filmova, a sve je to smešteno u kompaktnom, laganom kućištu. TFT LCD dodirni ekran omogućava intuitivan rad, a ugrađeni Wi-Fi® omogućava jednostavno prebacivanje i deljenje visokokvalitetnih slika.

* Među digitalnim fotoaparatima sa izmenjivim objektivima dostupnim od 2. aprila 2015. Podaci se zasnivaju na istraživanju kompanije Nikon.

Nikon 1 S2

Nikon 1 S2 omogućava korisnicima koji do sada nisu koristili kategoriju fotoaparata sa izmenjivim objektivima da snimaju prelepe fotografije uz jednostavno rukovanje. Kompaktni fotoaparat minimalističkog dizajna dostupan je u četiri boje, uključujući crvenu i žutu, a u ponudi su i objektivi u odgovarajućim bojama.

COOLPIX S6900

COOLPIX S6900 je kompaktni digitalni fotoaparat sa objektivom sa optičkim zumom od 12x i mnogobrojnim karakteristikama koje omogućavaju korisnicima da uživaju u snimanju autoportreta. Među njima su i delimično pokretni LCD monitor koji podržava fotografisanje sa niskih ili visokih položaja, ugrađeni stalak fotoaparata i prednje dugme okidača. Takođe omogućava vrhunsko rukovanje i opremljen je sjajnim funkcijama kao što je kontrola gestikulacijom, koja omogućava daljinsku kontrolu pomoću dlana, dok ugrađene Wi-Fi® i NFC funkcije olakšavaju deljenje.

Dodatne informacije o nagradama Red Dot Design Awards potražite na http://en.red-dot.org/