23-02-2016

Potpuno nova paleta Nikon DL premijum kompaktnih fotoaparata pruža savršena prenosiva rešenja koja će uvek biti uz vas

Otkazivanje lansiranja i prodaje DL serije je objavljeno 13. februara 2017.

Amsterdam, Holandija, 23. februar 2016. godine: Nikon je uzdrmao tržište premijum kompaktnih fotoaparata potpuno novom paletom koja posvećenim fotografima pruža savršena prenosiva rešenja koja će uvek biti uz njih. Zahvaljujući legendarnoj NIKKOR optici i moćnoj Nikon tehnologiji, Nikon DL premijum kompaktni fotoaparati pružaju neverovatan kvalitet slike za svaku priliku koja vam se ukaže.

Potpuno nova paleta se sastoji od tri modela: Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 i Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Svaki fotoaparat ima fiksni NIKKOR zum objektiv sa optikom visokih performansi kao kod Nikon D-SLR objektiva i brzi senzor CX formata od 1 inča. Koji god Nikon DL fotoaparat da fotograf koristi, može da snima statične slike od 20,8 megapiksela u JPEG ili NEF (RAW) formatu i 4K/UHD filmove pri brzini od 30p/25p.

Svaki Nikon DL premijum kompaktni fotoaparat koristi i Nikonov priznati napredni hibridni AF sistem za munjevito brzo pronalaženje subjekta. EXPEED 6A sistem za obradu sa čak četiri procesora je mehanizam koji stoji iza izvanrednih brzina fotografisanja svakog fotoaparata: do zapanjujućih 60 fps sa fokusom fiksiranim na prvu sliku ili do 20 fps sa kontinualnim AF. Nikonov sistem optičke redukcije vibracija (VR) sa dvostrukom detekcijom pruža poboljšanu detekciju i korekciju podrhtavanja, dok se svaki fotoaparat odlikuje brzim pokretanjem i odzivom. Osim toga, svaki fotoaparat ima ISO 518 priključak za dodatni blic koji podržava različitu dodatnu opremu, uključujući pouzdane Nikon D-SLR Speedlight bliceve. Dodatna oprema namenjena za Nikon DL fotoaparate obuhvata opcionalno DF-E1 elektronsko tražilo (EVF) promenljivog nagiba sa senzorom oka koje pruža jasnu vidljivost i prikaz informacija visokog kontrasta. Korisnicima Nikon D-SLR fotoaparata će se dopasti i poznata dugmad za kontrolu, točkići i meniji. Uvlačenje/izvlačenje objektiva na svakom fotoaparatu se odlikuje prepoznatljivim zlatnim NIKKOR prstenom.

Ines Bernardes, menadžer proizvoda za Nikon DL u kompaniji Nikon Europe, izjavila je: „Činjenica da Nikon ulazi na tržište premijum kompaktnih fotoaparata sa tri moćna modela je sjajna vest za fotografe koji ne pristaju na kompromise. Svaki od ovih fotoaparata će uzdrmati sve što ste mislili da znate o kvalitetu slike kod kompaktnih uređaja. Rezolucija i performanse prikazivanja fiksnih NIKKOR objektiva su izuzetne. Zahvaljujući prenosivosti i brzini koje karakterišu ceo opseg, možete čak i da izaberete fotoaparat kao što birate objektiv – opseg žižne daljine koji vam je potreban za stil fotografije kojim se bavite ili tipove situacija sa kojima možete da se suočite. Svi koji žele da budu okretni ili možda da diskretno fotografišu, mogu da dođu kući oduševljeni slikama koje su napravili.“

Kompaktan format bez kompromisa: svaka fotografija koju od sada napravite može da bude vaše najbolje delo

Nikon DL24-85 f/1.8-2.8 – posvećeni fotografi više nemaju za čim da žale
Brzi NIKKOR 24-85mm f/1.8-2.8 zum objektiv pruža vrhunsku fleksibilnost, a Super makro režim omogućava krupne planove bogate detaljima. Ovaj fotoaparat ima i nagibni OLED ekran osetljiv na dodir sa 1.037.000 tačaka i iskačući blic. Uvlačenje/izvlačenje objektiva se odlikuje prilagodljivim kontrolnim prstenom i prstenom zuma. Dostupan je u srebrnoj ili crnoj boji.

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 – prenosivo rešenje za velike perspektive
Sa impresivnim otvorom blende od f/1,8 pri 18 mm, ovaj Nikon DL ima najpametniji, ultraširokougaoni objektiv koji je Nikon ikada napravio. Objektiv poseduje proslavljeni sloj nano kristala kompanije Nikon koji pruža jasnije slike. Fotoaparat ima OLED nagibni ekran osetljiv na dodir sa 1.037.000 tačaka i kontrolu perspektive u samom fotoaparatu. Dostupan je u klasičnoj crnoj boji.

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 – ozbiljan doseg i kvalitet slike vredan pažnje
Ovaj Nikon DL, sa NIKKOR objektivom sa izuzetno moćnim zumom od 21x i SPORT (VR) režimom, savršen je za posvećene fotografe koji imaju smisla za akciju. Ovaj fotoaparat ima i ugrađeno OLED elektronsko tražilo sa 2.359.000 tačaka i delimično pokretni OLED ekran osetljiv na dodir sa visokom rezolucijom. Dostupan je u klasičnoj crnoj boji.

SnapBridge: održavajte stalnu vezu između Nikon DL fotoaparata i pametnog uređaja
Svaki fotoaparat iz novog Nikon DL asortimana je takođe u potpunosti kompatibilan sa aplikacijom SnapBridge. Pomoću tehnologije Bluetooth®* Low Energy, SnapBridge održava stalnu vezu između fotoaparata i pametnog telefona ili tableta sa malom potrošnjom energije. Fotografi mogu da sinhronizuju fotografije sa pametnim uređajem tokom fotografisanja i da za tren oka dele slike Nikon kvaliteta. Pomoću aplikacije SnapBridge mogu i da kontrolišu ključne funkcije fotoaparata preko pametnog uređaja, ažuriraju fotoaparat i još mnogo toga.


Oznaka imena Bluetooth® je registrovani žig u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i korporacija Nikon te oznake koristi pod licencom.