14-07-2016

Nova serija Nikon MONARCH HG – najnapredniji modeli u istoriji MONARCH dvogleda

Amsterdam, Holandija, 14. jul 2016.: Zahvaljujući vrhunskim optičkim performansama sa oštrinom od ivice do ivice i prelepim prirodnim bojama u kompaktnom telu, novi dvogledi MONARCH HG 8x42 i 10x42 pružaju najbolje performanse među modelima serije MONARCH.

Široko prividno vidno polje (60,3˚za 8×42 i 62,2˚ za 10×42) omogućava savršeno gledanje, dok sistem sočiva za smanjenje iskrivljenosti polja obezbeđuje oštar i jasan pogled sve do periferije sočiva.

Staklo sa izrazito niskim nivoom disperzije (ED) ispravlja hromatsku aberaciju, čime se stvaraju slike visoke rezolucije sa velikim kontrastom i prirodnom reprodukcijom boja. Sva sočiva i prizme su oplemenjeni visokokvalitetnim višeslojnim premazom, dok je krovna prizma oplemenjena dielektričnim višeslojnim, visoko reflektivnim premazom prizme. Ovom kombinacijom postiže se jasnije vidno polje uz povećani prenos svetlosti od čak 92% ili više.

Kompaktan i lagan dizajn olakšava nošenje dvogleda, dok je kućište od legure aluminijuma sa premazom sočiva otpornim na grebanje robusno i izdržljivo. Velika udaljenost oka od okulara obezbeđuje čisto vidno polje čak i kada nosite naočare, dok gumene okretno-klizne školjke okulara omogućavaju lako usaglašavanje sa odgovarajućim položajem oka. Zahvaljujući kućištu koje je punjeno azotnim gasom, dvogledi MONARCH HG imaju vrhunski učinak vodootpornosti do dubine od 5 m i u trajanju od 10 minuta, što ih čini idealnim za svaku aktivnost na otvorenom. Maglenje unutar optičkog sistema sprečeno je čak i u uslovima niskog pritiska do visina od 5000 m, tako da ćete videti jasno kada vam je to najpotrebnije.