14-12-2021

Kompanija Nikon radi na razvoju super telefoto objektiva sa fiksnom žižnom daljinom, NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, za sistem kompanije Nikon sa Z bajonetom

Amsterdam, Holandija, 14. decembar 2021. godine: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj super telefoto objektiva sa fiksnom žižnom daljinom, NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, za fotoaparate bez ogledala punog formata (Nikon FX format) za koje je usvojen Z bajonet kompanije Nikon.

* Stvaran izgled proizvoda može da se razlikuje od fotografije koja je prikazana iznad.

NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S je objektiv serije S*, koji pruža moćan prikaz uz vrhunsku rezoluciju i u potpunosti smanjuje razlivanje boja. Usvajanjem PF (Phase Fresnel) sočiva po prvi put za neki NIKKOR Z model, dobijeno je kompaktno i lagano telo, što ga čini idealnim za nošenje iako je super telefoto objektiv. Zahvaljujući visokim performansama prikazivanja i činjenici da je izuzetno lak za nošenje, ovaj objektiv je pouzdan i podržava fotografski izraz fotografa od naprednih amatera do profesionalaca.

Kompanija Nikon će nastaviti da teži tome da poboljša optičke performanse i ispuni potrebe korisnika, te tako doprinosi razvoju kulture fotografisanja i unapređenju mogućnosti fotografskog izraza.

* Serija S je klasa NIKKOR Z objektiva koja pruža izvanredne optičke performanse i u skladu je sa visokim standardima propisa za dizajn i kontrolu kvaliteta.

Proširenje asortimana NIKKOR Z objektiva do 2023

** Efektivna žižna daljina u DX formatu
*** Sadržaj ovog asortimana podložan je promeni bez prethodnog obaveštenja ili obaveza od strane proizvođača.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.