02-11-2022

NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S PROFESIONALNI SUPER TELEFOTO OBJEKTIV

Amsterdam, Holandija, 2. novembar 2022. godine: Danas kompanija Nikon u asortiman profesionalnih super telefoto objektiva dodaje NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Sa ugrađenim telekonverterom i naprednim performansama AF, ovaj super telefoto objektiv sa fiksnom žižnom daljinom predstavlja moćan izbor za sportske i fotografe životinjskog sveta. Optika visokih performansi pruža ujednačeno izvanredan kvalitet slike, bez obzira na to da li fotografišete pri 600 mm ili pri 840 mm, sa aktiviranim ugrađenim telekonverterom od 1,4x.

Od moto-sporta velike brzine do nepredvidljivog životinjskog sveta, fotografi koji rade u zahtevnim situacijama će moći da iskoriste prednosti koje im ovaj super telefoto objektiv pruža pri svakom snimku. Sistem fokusiranja Silky Swift pruža fenomenalan brz i neverovatno tih autofokus sa preciznim pronalaženjem i praćenjem subjekta. Antirefleksni mezoamorfni sloj kompanije Nikon vodeći u toj klasi efikasno sprečava duh efekat i odblesak, čak i pri fotografisanju scena sa više direktnih izvora svetlosti u kadru. Moćan VR u samom objektivu pruža korekciju od 5,5 koraka za stabilne snimke u svim situacijama, dok prilagodljive kontrole omogućavaju izuzetnu svestranost u radu. Fotografi kojima je potreban veći domet mogu odmah da aktiviraju ugrađeni telekonverter bez prilagođavanja položaja za fotografisanje, odnosno bez skretanja pogleda sa glavnog događaja.

NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S je savršeno balansiran, jer mu je centar teže na sredini stopice stativa radi stabilnijeg rukovanja i manje napora za položaj tela, bilo da fotografišete iz ruke ili dok je na stativu. Zahtevna okruženja mogu biti deo svakodnevnog posla zahvaljujući zaptivci koja potpuno štiti od vremenskih uslova i tome što ovaj super telefoto objektiv ima neverovatno laganu izradu. Njegove dimenzije su čak toliko kompaktne da može da stane u torbu za opremu koja će ispunjavati većinu zahteva za lični prtljag.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: Kao i srodan objektiv iz asortimana (objektiv od 400 mm f/2,8 TC VR S), NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S profesionalni super telefoto objektivima najnapredniju optiku i tehnologiju fokusiranja kompanije Nikon kako bi pružio najbolje performanse. Od najzahtevnijih lokacija do najnepredvidljivijih subjekata, napravićete fotografiju bez obzira na sve.“

Pregled ključnih karakteristika: NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Ugrađeni telekonverter od 1,4x: dovoljno je da pomerite preklopnik na desnoj strani objektiva da biste ga aktivirali i pretvorili ovaj objektiv sa fiksnom žižnom daljinom od 600 mm i f/4 u objektiv od 840 mm i f/5,6.
Beskompromisni AF: autofokus u samom objektivu pokreću Silky Swift motor sa zvučnim kalemom kompanije Nikon i optički ABS dekoder, koji detektuje i daje položaj sočiva sa apsolutnom tačnošću.
Izuzetni detalji: oštrina je izvanredna u celom kadru, čak i kada fotografišete sa potpuno otvorenom blendom, a zamućenje pozadine je ujednačeno i zaobljenih ivica.
Moćno ugrađeno smanjenje vibracije: pruža prednost od 5,0 koraka i prednost od 5,5 koraka kada se koristi fotoaparat bez ogledala kompanije Nikon koji podržava Sinhro VR.. ¹
Mezoamorfni sloj: sprečava duh efekat i odblesak tako što eliminiše mogućnost slučajnog dijagonalnog i vertikalnog ulaska svetlosti.
Otporan: svi pokretni delovi i bajonet su zaptiveni, što onemogućava prodor prašine i vlage. Sloj fluora kompanije Nikon štiti prednji element.²
Balansiran: centar teže objektiva je pomeren ka sredini stopice stativa radi stabilnijeg rada i manjeg napora za položaj tela.
Prilagodljiv: možete da dodelite funkcije Fn prstenu, kao i Fn dugmadima, prstenu za fokusiranje i bešumnom kontrolnom prstenu. Memorišite razdaljine fokusa korišćenjem dugmeta za memorisanje.
Pogodan za lični prtljag: kompaktan i dovoljno lagan da stane u torbu sa opremom koja će ispuniti zahteve za lični prtljag većine avio-kompanija.
Kompatibilnost: podržava korišćenje Z TELEKONVERTERA TC-1.4x i Z TELEKONVERTERA TC-2.0x.

¹ Zasnovano na CIPA standardima, optički VR ugrađen u objektiv omogućava korekciju od 5,0 koraka (ili 5,5 koraka uz Sinhro VR) u režimu NORMAL. Ova vrednost se postiže kada je montiran na fotoaparat bez ogledala opremljen senzorom slike za format filma od 35 mm.
² Za objektiv se ne garantuje da je otporan na prašinu i kapanje vode u svim situacijama i u svim uslovima.
Firmver fotoaparata mora da se ažurira na najnoviju dostupnu verziju da bi se koristio NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske i rekreativne optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana fotografska oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou. Njena nagrađivana sportska i rekreativna optika nam približava svet bilo da je reč o posmatranju ptica i zvezda, snimanju pozorišnih scena, golfa ili putopisnih fotografija i filmova.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija Nikon ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.