22.9.2020

NIKON PREDSTAVLJA DVA NOVA MONARCH DVOGLEDA ZA NOVU PERSPEKTIVU POSMATRANJA ČARI PRIRODE

Amsterdam, Holandija, 22. septembar 2021.: Nikon je danas najavio da je asortiman proizvoda za sportsku optiku proširen dvama novim dvogledima, MONARCH M7 i MONARCH M5. Osmišljeni za strastvene zaljubljenike u prirodu i aktivnosti na otvorenom, oba modela daju jasan i prirodan prikaz spoljašnjeg sveta zahvaljujući redizajniranom, izdržljivom i modernom telu. Ovi MONARCH proizvodi kombinuju izvrsnu optiku sa nenadmašnim osećajem pri rukovanju i dostupni su u nizu različitih konfiguracija za sve aktivnosti na otvorenom.

Bez obzira na to da li ste zagriženi posmatrač ptica ili zaljubljenik u divlje životinje, dvogledi MONARCH M7 su vaš savršeni pratilac. S obzirom na to da ih krasi prividno vidno polje od više od 60° – što je jedinstveno u ovoj klasi dvogleda – svi modeli MONARCH M7 pružaju spektakularan pogled. Od posmatranja brzog uzletanja ptica ili potrage za skrivenim divljim životinjama, ovaj dvogled pruža odličan kvalitet slike u svakom trenutku, što znači da nećete propustiti nijedan važan trenutak.

Impresivni MONARCH M5 je jednako pogodan za zahtevnije hobije, kakvi su, recimo, planinarenje ili pešačenje, ali i za opuštenije aktivnosti poput kampovanja. Svi modeli su opremljeni staklom sa izrazito niskim nivoom disperzije (ED) za korekciju hromatske aberacije koja dovodi do oivičenosti bojom, što znači da svi modeli pružaju jasnu sliku u svim situacijama.

Bez obzira na to da li je u pitanju MONARCH M7 ili MONARCH M5, korisnici mogu da očekuju detaljne slike visoke rezolucije, sa vernim prikazom boja prirode. Oba modela krasi dielektrični višeslojni, visoko reflektivni premaz prizme kako bi se obezbedila savršena ujednačenost prenosa svetlosti duž vidljivog opsega.

Budući da je udobnost od suštinske važnosti prilikom posmatranja divljeg sveta, oba nova MONARCH modela su udobna za rukovanje zahvaljujući čvrstom rukohvatu i gumenoj zaštiti od udaraca. Izdržljivi MONARCH M7 i MONARCH M5 su vodooptorni do jednog metra na 10 minuta i otporni na magljenje. Gumene okretno-klizne školjke okulara sa više postavki omogućuju jednostavno usaglašavanje sa odgovarajućim rastojanjem oka od okulara.

Iako su kompaktni i lagani, i MONARCH M7 i MONARCH M5 mogu da se montiraju na stativ kako bi korisnicima ruke bile slobodne. Ovo je posebno praktično ako ste na statičnoj poziciji tokom dužeg vremena, recimo, kada ste u skrovištu i nadate se da ćete barem nakratko spaziti teško uhvatljivu retku pticu.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njegova inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a Nikonovi revolucionarni fotoaparati bez ogledala serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Nikon je posvećen inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njegova nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, on ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.