14-04-2022

Kompanija Nikon razvija dodatni rukohvat-kontroler MC-N10 za sistem Z bajoneta kompanije Nikon

Amsterdam, Holandija, 14. april 2022.: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj dodatnog rukohvata-kontrolera MC-N10 za fotoaparate bez ogledala za koji je usvojen Z bajonet kompanije Nikon.

Dodatni rukohvat-kontroler MC-N10 je dodatna oprema koja omogućava daljinsku kontrolu fotoaparata bez ogledala kompanije Nikon sa Z bajonetom putem žičane veze. On može da kontroliše razne funkcije fotoaparata bez ogledala kompanije Nikon, čime se povećavaju efikasnost snimanja filma uz manju ekipu i mogućnosti snimanja filma. Podržava i fotografisanje statičnih slika.

Kompanija Nikon nastavlja da doprinosi razvoju fotografske kulture i nada se da će povećati mogućnosti fotografskog izraza, kako za filmove tako i za statične slike.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske i rekreativne optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.
Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana fotografska oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou. Njena nagrađivana sportska i rekreativna optika nam približava svet bilo da je reč o posmatranju ptica i zvezda, snimanju pozorišnih scena, golfa ili putopisnih fotografija i filmova.
Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija Nikon ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.