03-01-2023

NIKON NAJAVLJUJE POKRETANJE YOUTUBE SERIJE „NIKON SESSIONS“

Amsterdam, Holandija, 3. januar 2023: Nikon Europe danas najavljuje pokretanje potpuno nove YouTube serije, „Nikon Sessions“. „Nikon Sessions“ sa voditeljem Rikijem Čerom (Ricci Chera), stručnjakom za obuku u školi Nikon School, obuhvataće širok spektar tema u vezi sa fotografijom i celokupnim procesom kreiranja slika.

Prva sezona će se sastojati od šest epizoda sa brojnim gostima, uključujući i neke od najboljih Nikon fotografa, edukatora i zaposlenih u kompaniji, koji će voditi zanimljive i zabavne razgovore.

Teme epizoda kreću se od muzičke, urbane i ulične fotografije, preko fotoreportaže, portreta, pa sve do praktične veštine uređivanja slika. Gledaoci neće dobiti samo brojne smernice i savete, već će moći da saznaju više o postavkama pri snimanju i potrebnoj opremi – uzimajući u obzir lični stil svakog pojedinca.

Epizode serije „Nikon Sessions“ objavljivaće se svake dve sedmice sa sledećim rasporedom:
      ● 1. epizoda: Muzička fotografija sa Skarlet Pejdž (Scarlet Page), Širlejn Forest (Shirlaine Forrest), Konorom Mekdonelom (Conor McDonnell) i Pepom Bonetom (Pep Bonet)
      ● 2. epizoda: Urbana i ulična fotografija sa Leonom Nilom (Leon Neal), Benom Murom (Ben Moore) i Perijem Gibsonom (Perry Gibson)
      ● 3. epizoda: Lindberg (Lindbergh) sa Tarom Florens (Tara Florence) i Harijem Skegsom (Harry Skeggs)
      ● 4. epizoda: Uređivanje slika sa Karolin Mendelson (Carolyn Mendelsohn), Harijem Skegsom (Harry Skeggs) i Pepom Bonetom (Pep Bonet)
      ● 5. epizoda: Fotoreportaža sa Leonom Nilom (Leon Neal) i Lusi Jang (Lucy Young)
      ● 6. epizoda: Portreti sa Karolin Mendelson (Carolyn Mendelsohn) i Tarom Florens (Tara Florence)

Riki Čera, stručnjak za obuku u školi Nikon School, izjavio je sledeće: „Drago nam je što možemo da vam predstavimo novi način deljenja znanja u okviru naše zajednice posredsvom serije ‘Nikon Sessions’. Ne dolazi često do toga da više stručnjaka iz različitih žanrova bude na istom mestu kako bi razgovarali o zajedničkoj strasti prema fotografiji, što je ono što ovu seriju čini tako posebnom.

Nadamo se da će učestvovanjem u razgovorima fotografi svih nivoa, uzrasta i interesovanja biti inspirisani da uzmu fotoaparat i počnu sa fotografisanjem prateći neke od saveta.“

Stefan Majer (Stefan Maier) generalni menadžer za marketing kompanije Nikon Europe je izjavio sledeće: „U kompaniji Nikon uvek tražimo nove načine na koje možemo da inspirišemo i podstaknemo fotografe. Bilo da su upravo počeli da fotografišu ili su potpuno posvećeni profesionalci, to što imaju priliku da uče od vodećih imena u industriji može da bude od neprocenjive vrednosti. Ove sesije će fotografima takođe ponuditi uvid u žanrove fotografije koje nikada nisu razmatrali – što će povećati njihovo znanje i unaprediti njihove postojeće veštine.“

Epizode će se redovno otpremati na YouTube kanal kompanije Nikon Europe. Pretplatite se kako biste ostali u toku sa novostima na adresi: https://www.youtube.com/c/NikonEurope/

O Nikonu

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske i rekreativne optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana fotografska oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou. Njena nagrađivana sportska i rekreativna optika nam približava svet bilo da je reč o posmatranju ptica i zvezda, snimanju pozorišnih scena, golfa ili putopisnih fotografija i filmova.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija Nikon ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.