02-09-2020

UNAPREDITE GOLFERSKE VEŠTINE UZ NOVI LASERSKI DALJINOMER COOLSHOT 40i GII

Amsterdam, Holandija, 2. septembar 2020: Nikon danas objavljuje laserski daljinomer za golfere COOLSHOT 40i GII, nadogradnju modela COOLSHOT 40i.

COOLSHOT 40i golferima daje prednost zahvaljujući većem maksimalnom opsegu merenja od 7,5 do 1460 m, kako bi se još više olakšalo merenje razdaljine do zastavice. Tehnologija LOCKED ON garantuje da je izmerena razdaljina do zastavice, a ne do pozadine.

Budući da COOLSHOT 40i GII ima dva režima merenja: Režim za golf (razdaljina prilagođena trajektoriji pada i stvarna razdaljina) i režim stvarne razdaljine (samo stvarna razdaljina), ovaj laserski daljinomer je koncipiran kako za rekreativnu igru tako i za zvanična takmičenja. Prebacivanje iz jednog režima u drugi i obratno je vrlo jednostavno: dovoljan je samo dodir na dugme. Tokom turnira, sudije mogu jasno da vide treperenje LED lampice indikatora stvarne razdaljine, čime se potvrđuje da se ne koristi merenje pada/nagiba.

Tokom uobičajene igre, merenje razdaljine prilagođene trajektoriji pada u okviru režima za golf pomaže pri unapređenju rezultata na igralištima na kojima usponi i nizbrdice otežavaju procenu razdaljine. Tehnologija HYPER READ rezultate merenja prikazuje za približno 0,3 sekunde, dok kompaktno i lagano telo obezbeđuje udobno korišćenje tokom dugih dana na igralištu.

Novi COOLSHOT 40i GII predstavlja idealno rešenje za golfere koji žele da steknu nenadmašnu prednost.

*Ukoliko nameravate da koristite COOLSHOT na nekom zvaničnom takmičenju, najpre proverite lokalna pravila.

Ključne karakteristike

• Opseg merenja: od 7,5 do 1460 m
• Tehnologija LOCKED ON*: oznaka LOCKED ON vas obaveštava o udaljenosti do najbližeg subjekta. Kada merite subjekte koji se međusobno preklapaju, udaljenost od najbližeg subjekta se prikazuje sa oznakom LOCKED ON u tražilu. Na primer, na terenu za golf jasno se vidi da je razdaljina do zastavice izmerena čak i kada ima drveća u pozadini.
• Brzo i stabilno merenje bez obzira na razdaljinu – HYPER READ
• Prikazuje rezultate merenja za približno 0,3 sekunde.
• Režim za golf prikazuje razdaljinu prilagođenu trajektoriji pada (horizontalna razdaljina ± visina) što predstavlja vodič za to koliko daleko treba da udarite lopticu i korisna je pri igranju golfa na terenima sa nagibima, bilo nagore ili nadole – ID (podizanje/spuštanje) tehnologija.
• Dva režima prikaza rezultata merenja: režim stvarne razdaljine i režim za golf (razdaljina prilagođena trajektoriji pada i stvarna razdaljina). Jednostavno prebacivanje sa jednog režima na drugi i obratno uz pritisak na dugme. Režim stvarne razdaljine može da se koristi za zvanična golf takmičenja, dok režim za golf prikazuje koliko daleko treba udariti lopticu.
• Indikator stvarne razdaljine se primenjuje kako bi se ukazalo na to da se ne upotrebljava funkcija merenja podizanja/spuštanja (ID tehnologija). Kada koristite režim stvarne razdaljine, indikator treperi u zelenoj boji dokle god je uključeno napajanje. Posmatrači lako mogu da ustanove da se funkcija merenja podizanja/spuštanja (ID tehnologija) ne koristi.
• Koristi se režim prve prioritetne mete. Kada merite subjekte koji se međusobno preklapaju, prikazuje se udaljenost do najbližeg subjekta – korisno prilikom merenja razdaljine do zastavice na zelenoj podlozi kada u pozadini ima drveća.
• Samo jedno ili kontinualno merenje (do 8 sekundi).
• Kvalitetan monokular sa uvećanjem do 6x i višeslojnim premazom za čiste i jasne slike.
• Veliki okular za lako gledanje (18 mm).
• Dizajn veće udaljenosti oka od okulara pruža udobno gledanje osobama koje nose naočare.
• Otporan na kišu – ekvivalent za JIS/IEC klasu zaštite 4 (IPX4) (pod Nikonovim uslovima testiranja).

* Pojedinačna merenja: Kada merite subjekte koji se međusobno preklapaju i prikaže se udaljenost do najbližeg subjekta, pojaviće se oznaka LOCKED ON.
* Kontinualno merenje: Kada se prikazane brojke pomere ka bližem subjektu, pojaviće se oznaka LOCKED ON.