24-10-2018

Fotografkinja venčanja Nađu Meli proglašena novom Nikonovom evropskom ambasadorkom

Amsterdam, Holandija, 24. oktobar 2018. - Nikon Europe B.V. sa ponosom pozdravlja fotografkinju venčanja Nađu Meli kao Nikonovu evropsku ambasadorku. Nađa se pridružuje timu Nikonovih fotografa u nastojanju da korišćenjem najnovije tehnologije i praćenjem društvenih trendova na najbolji način predstave naše doba.

Rođena u Italiji, odrasla u Nemačkoj, sa trenutnim prebivalištem u Brajtonu u Engleskoj, Nađa kaže da je njeno putovanje kroz svet fotografije započelo 2010, kada ju je, nakon godina fotografisanja iz hobija, prijateljica zamolila da profesionalno fotografiše njeno venčanje. Od tog trenutka fotografisanje venčanja brzo je preraslo u posao sa punim radnim vremenom – definisan njenim prepoznatljivim stilom.

Taj stil je predvođen Nađinom vizijom i namerom – da prenese osećaj pripadanja. Njena najveća strast su ljudi i njihove priče, a njena ambicija kao fotografa jeste da ih snimi u spontanim situacijama i oživi kroz sveže, jednostavne, intimne i nenameštene prizore.

Tokom 2018. Nađa je nastavila da radi kao fotografkinja za venčanja, vodeći istovremeno i radionice na kojima pomaže ljudima da pronađu sopstveni umetnički izraz i viziju koji nadilaze „stil uređivanja“.

Nađa Meli komentariše: „Postoje četiri reči koje definišu moje fotografije: radosno, iskreno, intimno, živo. Te četiri reči želim da prenesem putem svojih fotografija. Tokom gotovo čitave karijere koristim Nikon i ta tehnologija mi je omogućila da negujem i razvijam svoj osobeni stil. Veoma se ponosim što sam deo programa evropskih ambasadora i što sam u društvu nekih od najboljih fotografa na svetu.“

Na ovogodišnjem sajmu photokina Nađa je postala jedan od prvih fotografa u Evropi koji su isprobali nedavno najavljeni Nikon Z 7 fotoaparat bez ogledala i objektive NIKKOR Z 35mm f/1.8 S i NIKKOR Z 24-70mm f/4 S.

„Koristila sam Z 7 i slične objektive tokom snimanja nekoliko venčanja ovog avgusta i tako ih testirala u različitim situacijama. Bilo da radite unutra, napolju, po dnevnoj svetlosti, u suton ili noću – uz neverovatan kvalitet slike i mogućnosti pri smanjenom osvetljenju, u kombinaciji sa laganim telom uređaja i bešumnim zatvaračem, ovaj sistem je ostvarenje snova za svakog fotografa venčanja. Jedva čekam da nastavim da eksperimentišem sa njim.“

Program Nikonovih evropskih ambasadora

Program Nikonovih evropskih ambasadora čine talentovani i uticajni vizuelni umetnici koji predstavljaju savremeno doba služeći se najnovijim tehnologijama u ovoj delatnosti i prateći društvene trendove.

Više o Nađinom radu potražite na: Nadia Meli

O Nađi Meli

Nađa Meli je fotografkinja koja je rođena u Italiji, a odrasla u Nemačkoj i koja se specijalizovala za intimna i tajna venčanja širom Evrope. Snimala je na stotine venčanja širom sveta i njeni radovi su objavljeni u brojnim časopisima i na onlajn blogovima. Zahvaljujući svom jedinstvenom, prirodnom i originalnom stilu fotografisanja, postala je čuvena fotografkinja u svojoj oblasti. Nađa je 2015. počela da organizuje radionice i onlajn kurseve koji se fokusiraju na razvijanje vizije za fotografe i koji im pomažu da pronađu sopstveni umetnički izraz i stil.

Sve slike su zaštićene autorskim pravom © Nadia Meli