31-07-2019

SNIMAJTE IZVANREDNE PORTRETE UZ NOVI OBJEKTIV KOMPANIJE NIKON – NIKKOR Z 85MM F/1.8 S

Amsterdam, Holandija, 31. jul 2019. godina: Kompanija sa zadovoljstvom predstavlja novog člana Nikon Z linije proizvoda – svetlosno jak standardni objektiv za portrete. Objektiv NIKKOR Z 85mm f/1.8 S je objektiv sa brzim fokusom koji pruža neverovatnu količinu detalja na celoj slici. Bez obzira na to da li snimate fotografije ili video zapise. ovaj objektiv za fotoaparate bez ogledala punog formata omogućava fotografima da snime zapanjujuće jasne portrete.

Od klasičnih fotografija biste (glava i ramena) preko portreta u raznim okruženjima ili intimnijih portreta, pa sve do velikih događaja. Napredne optičke performanse objektiva NIKKOR Z 85mm f/1.8 S pružaju fascinantne rezultate na svim lokacijama. Oštrina od ivice do ivice je izvanredna – čak i prilikom fotografisanja pri najširoj blendi od f/1,8. Efekat „bokeh“ je prelep i prirodan, a odblesak objektiva je sprečen, čak i u uslovima sa pozadinskim osvetljenjem.

Fokusiranje je brzo, a nova funkcija detekcije očiju Nikon Z fotoaparata može da se zaključa na očima subjekta, bez obzira na to da li su sami ili jedno od mnoštva lica u gomili. Osobe koje snimaju filmove mogu da koriste žižnu daljinu od 85 mm za izolovanje subjekata i snimanje video segmenata filma uz izuzetno malu dubinsku oštrinu.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „NIKKOR Z 85mm f/1.8 S je neverovatno raznovrstan objektiv. Uz njegov višestruki fokusni sistem i veliki maksimalni otvor blende ne morate da brinete o problemima sa osvetljenjem ili neočekivanim prilikama. Bilo da fotografišete na nekom događaju, u studiju ili na otvorenom, možete da snimite živopisne portrete koji će biti sasvim neobični.“

Pregled ključnih karakteristika

NIKKOR Z: dizajniran u skladu sa širokim Nikon Z bajonetom, ovaj objektiv može da uhvati više svetlosti na celoj slici.
Serija S: optički dizajn nove dimenzije. Antirefleks sloj nano kristala. Besprekoran, bešuman sistem fokusiranja na više načina.
Oštri detalji: izuzetne performanse od ivice do ivice. Minimalna razdaljina fokusa od samo 0,80 m
Robusna izrada: svi pokretni delovi tela objektiva su zaptiveni da bi se zaštitili od prašine i kapljica vode. 
Sjajan za filmove: bešumno podešavanje blende i skoro bešumni AF. Neželjena promena žižne daljine pri fokusiranju je potpuno uklonjena.
Prilagodljivi kontrolni prsten: može da se koristi za manuelno fokusiranje (podrazumevano), kontrolu blende ili korekciju ekspozicije.