21-07-2020

VEĆI DOMET. NOVI NIKON Z TELEKONVERTERI PROŠIRUJU MOGUĆNOSTI ZA KORISNIKE Z MODELA KOMPANIJE NIKON.

Amsterdam, Holandija, 21. jul 2020. godine: Nikon danas predstavlja dva Z telekonvertera koji povećavaju domet kompatibilnih NIKKOR Z objektiva. Z TELEKONVERTER TC-1.4x pruža korisnicima 40% veći domet, dok im Z TELEKONVERTER TC-2.0x pruža dvostruko veći domet. Prvi objektiv kompatibilan sa ovim telekonverterima je NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S. Sa proširenjem palete NIKKOR Z objektiva sve više objektiva će biti kompatibilno sa Z telekonverterima.

Napredni optički dizajn kompanije Nikon obezbeđuje oštre slike visoke rezolucije kada se koristi bilo koji od ovih telekonvertera, dok minimalna razdaljina fokusa objektiva ostaje nepromenjena. Osim toga, vrhunski autofokus i pouzdano smanjenje vibracije u sistemu Nikon Z osiguravaju preciznost i brzinu koju korisnici očekuju od sistema Nikon Z. Korisnici će moći da pretvore telefoto zum objektiv u super telefoto ili da povećaju domet objektiva sa fiksnom žižnom daljinom. I to sve bez uticaja na kvalitet slike.

Oba nova Z telekonvertera su veoma izdržljiva. Osim što su zaptiveni kako bi se sprečilo prodiranje prašine i vlage, premazani su Nikonovim slojem fluora koji efikasno odbija prašinu i prljavštinu. Dizajn novih telekonvertera, napravljenih od izdržljivog, teksturnog eloksiranog aluminijuma, savršeno se uklapa u Nikon Z fotoaparate i NIKKOR Z objektive.

Ines Bernardes, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, navodi: „Novi telekonverteri kompanije Nikon donose novu dimenziju fleksibilnosti sistemu bez ogledala Nikon Z. Sa proširenjem palete NIKKOR Z objektiva imaćete sve više mogućnosti za korišćenje Z telekonvertera. Bilo da li snimate akciju, divlje životinje ili prirodu, moći ćete da zabeležite detalje iz veće blizine ne menjajući objektiv.“

Pregled ključnih karakteristika

Z TELEKONVERTER TC-1.4x. Povećava opseg žižne daljine kompatibilnog NIKKOR Z objektiva za 40%.
Z TELEKONVERTER TC-2.0x. Povećava opseg žižne daljine kompatibilnog NIKKOR Z objektiva za 100%.
Izvanredan kvalitet slike Nikon Z. Napredna optička formula kompanije Nikon obezbeđuje oštre slike visoke rezolucije sa samo jednim ili dva stepena gubitka svetlosti, u zavisnosti od toga koji telekonverter se koristi.
Oštrina i brzina. Vrhunski autofokus. Pouzdano smanjenje vibracije. Korisnici dobijaju oštrinu i brzinu na koju su navikli od sistema Nikon Z.
Ugrađena izdržljivost. Z telekonverteri su zaptiveni radi zaštite od prašine i vlage. Nikonov sloj fluora efikasno odbija prašinu i prljavštinu, ne ugrožavajući kvalitet slike.
Autentični Nikon. Z telekonverteri, napravljeni od izdržljivog, teksturnog eloksiranog aluminijuma, savršeno se uklapaju u Nikon Z fotoaparate i NIKKOR Z objektive.