31-03-2021

NIKON SE PRIDRUŽUJE KOMPANIJAMA CIWEM I WATERBEAR U POKRETANJU TAKMIČENJA ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

Amsterdam, Holandija, 31. mart 2021. godine: Nikon je u partnerstvu sa kompanijama CIWEM i WaterBear pokrenuo takmičenje Environmental Photographer of the Year za koje se sada mogu slati prijave. Na godišnjem takmičenju, koje se održava 14. godinu zaredom, dodeljuju se nagrade za najbolje radove u oblasti fotografije životne sredine – od uticaja čoveka na planetu do podsticanja održivog načina života.

Ovo takmičenje predstavlja međunarodnu platformu za podizanje svesti o ekološkim problemima koji ugrožavaju našu planetu. Podstičemo profesionalne i amaterske fotografe da predaju kreativne, upečatljive i provokativne fotografije kako bi dobili priliku da osvoje priznanje, novčanu nagradu ili izvanredan nagradni paket koji uključuje opremu serije Nikon Z*. Prijave su besplatne, a takmičenje obuhvata osam kategorija, uključujući priznanje Environmental Photographer of the Year 2021.

Pobedničke fotografije biće deo ekskluzivne izložbe na Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama u novembru 2021. (COP26). Izložba Environmental Photographer of the Year 2021 će ići i na međunarodnu turneju u saradnji sa partnerima Nikon Europe, CIWEM i WaterBear.

Julian Harvie, šef marketinga za Nikon Northern Europe izjavio je: „U rukama najvećih svetskih fotografa, Nikon je bio u centru dešavanja mnogih najvažnijih priča iz prošlog veka. Pružanje mogućnosti fotografima i video snimateljima da uhvate posebne trenutke, ostvare svoju kreativnu viziju i dočaraju nešto što je nemoguće iskazati rečima odavno je glavna svrha našeg brenda. Klimatske promene i zaštita naše životne sredine spadaju u najvažnije teme našeg vremena. Sa zadovoljstvom podržavamo ovo izvanredno takmičenje sa kompanijama CIWEM i WaterBear, u želji za potvrdom moći fotografije da promeni svet.“

Da biste saznali više i prijavili se za takmičenje Environmental Photographer of the Year, posetite: http://epoty.org/  Rok za prijavu ističe 31. jula 2021. godine, a pobednici će biti objavljeni na Konferenciji COP26 u novembru 2021.

Osnovne informacije o korporaciji Nikon

Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njegova inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a Nikonovi revolucionarni fotoaparati bez ogledala serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Nikon je posvećen inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njegova nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, on ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.

Osnovne informacije o kompaniji WaterBear

WaterBear je prva mreža te vrste: besplatna interaktivna video i digitalna platforma posvećena podršci ciljevima održivog razvoja UN. Sprovodi ih posredstvom inspirativnog sadržaja, najsavremenije tehnologije koja olakšava rad i globalne mreže partnera. Na jedinstven način omogućava gledaocu da odmah preduzme mere kojima bi direktno podržao nevladine organizacije širom sveta i uticao na bolju budućnost naše ranjive planete.

Idite na: https://waterbear.com ili preuzmite iz prodavnice App Store ili Google Play

Osnovne informacije o kompaniji CIWEM

Registrovana ustanova za upravljanje vodama i životnom sredinom (CIWEM) (Chartered Institution of Water and Environmental Management) je nezavisno stručno telo i registrovana humanitarna organizacija u Ujedinjenom Kraljevstvu koja deluje na međunarodnom nivou sa ciljem poboljšanja prakse upravljanja vodama i životnom sredinom. CIWEM predstavlja zajednicu od 30.000 stručnjaka sa zajedničkom vizijom bezbednog i održivog sveta. Više informacija potražite na adresi www.ciwem.org.

*Nikon će izabrati posebnu opremu koja se dodeljuje kao nagradni paket. 1 x nagradni paket se sastoji od sledeće opreme: jedno telo fotoaparata Nikon Z 7II, jedan objektiv NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, jedan objektiv NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S i jedan objektiv NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S.