02-06-2021

Nikon širi svoj asortiman objektiva sa Z bajonetom razvojem modela NIKKOR Z 28mm f/2.8 i NIKKOR Z 40mm f/2

Amsterdam, Holandija, 2. jun 2021.: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj objektiva NIKKOR Z 28mm f/2.8 i NIKKOR Z 40mm f/2. Novi kompaktni i lagani objektivi sa fiksnom žižnom daljinom napravljeni su za fotoaparate bez ogledala punog formata (Nikon FX format) kod kojih je usvojen Nikon Z bajonet. Puštanje ovih objektiva u prodaju planirano je za 2021. godinu.

NIKKOR Z 28mm f/2.8

NIKKOR Z 40mm f/2

Model NIKKOR Z 28mm f/2.8 razvijen je kao širokougaoni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom, savršen za svakodnevne spontane snimke. Nasuprot tome, NIKKOR Z 40mm f/2 je dizajniran kao standardni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom koji korisnicima omogućava da sa lakoćom uživaju u boke efektu u sklopu svog fotografskog izraza. Različiti profili korisnika moći će lako da koriste oba objektiva, uključujući i one koji tek otkrivaju fotoaparate bez ogledala, i to u najrazličitijim svakodnevnim scenarijima.

Nikon će nastaviti da teži novoj dimenziji u optičkim performansama i ujedno ispunjava potrebe korisnika. To na kraju doprinosi širenju fotografske kulture, uz nadu da će i mogućnosti fotografskih performansi postati još šire.

* Objektivi mogu izgledom da se razlikuju od goreprikazane fotografije.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njegova inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a Nikonovi revolucionarni fotoaparati bez ogledala serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Nikon je posvećen inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njegova nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, on ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.