BRINI ZA PLANETU, UHVATI TRENUTAK

Naš cilj je da vam pomognemo da sagledate svet, ali kako taj svet treba da izgleda? Mi u Nikonu oduvek stremimo da pronađemo bolji način – bilo putem inovacija, održive proizvodnje ili podsticanja raznolikosti i tolerancije u poslovanju i u načinu komunikacije. Naša vizija obuhvata svet u kom trenuci i uspomene koje zabeležite fotoaparatom ostavljaju pečat ne samo u ovoj generaciji, već i u budućim.

Partnerstvo Nikon-NOOR

Bez naše podrške, važne priče bi ostale neispričane. Stoga smo izuzetno ponosni na naše dugotrajno partnerstvo sa fotografskom agencijom i fondacijom NOOR. U pitanju je jedinstveni kolektiv dokumentarnih fotografa koji zastupa najugroženije slojeve društva i ukazuje na ključne probleme koji se dugo zanemaruju. Naši NOOR partneri su Nikonovi ambasadori koji tragaju za pričama koje treba ispričati i koji putem akademije Nikon-NOOR nadahnjuju nove generacije fotoreportera.

Evropa – svako treba da dâ svoj doprinos

Pomažemo lokalnim sredinama i zajednicama širom Evrope. To činimo putem saradnje kojom su obuhvaćena sponzorstva, donacije i obuke. Korporativni programi nisu naš jedini doprinos zajednici – takođe podstičemo i zaposlene da odvoje vreme i pomognu da im zemlje budu čistije, bezbednije i ekološke. Sveobuhvatna saradnja daje nam snažan zamajac za promene u svetu.

Nova rešenja za održiv svet

Naš pristup održivosti podrazumeva tri ključne stavke: korišćenje inovativnih tehnologija u cilju rešavanja problema sa kojim se društvo trenutno suočava, otklanjanje ekoloških poteškoća putem efikasnije upotrebe resursa i smanjene emisije ugljen-dioksida, kao i ojačanje osnova društveno odgovornog poslovanja podsticanjem raznolikosti među zaposlenima i održavanjem visokih etičkih standarda u lancu snabdevanja. Aktivno pronalazimo održiva rešenja u svim oblastima našeg poslovanja.