14-07-2016

Nikon predstavlja novu seriju Fieldscope MONARCH

Amsterdam, Holandija, 14. jul 2016.: Korporacija Nikon s ponosom predstavlja novu seriju modela Fieldscope MONARCH koja se sastoji od četiri tela i tri okulara posebno izrađena za ovu seriju. Primenom novog optičkog dizajna ovi teleskopski durbini serije MONARCH pružaju vrhunske optičke performanse sa kristalno čistim vidnim poljem. Kao naslednici teleskopskih durbina Fieldscopes ED82/EDIII, oni pružaju novo, uzbudljivo iskustvo posmatranja prirode.

Zahvaljujući Nikonovom ED staklu (ekstraniske disperzije), superiornoj tačnosti boja i višeslojnom premazu površina sočiva i prizmi uz savršeni prenos svetlosti, teleskopski durbini serije MONARCH obezbeđuju vidno polje visokog kontrasta. Optimizovani sistem fokusiranja omogućava brže i preciznije fokusiranje.

MEP okulari koriste novi optički sistem i poseduju sistem sočiva za smanjenje iskrivljenosti polja koji obezbeđuje konzistentnu oštrinu i jasnoću celog vidnog polja i pri tome zadržava veliku udaljenost oka od okulara. Kada su montirani na teleskopski durbin, svaki od ovih MEP okulara je vodootporan, čime se obezbeđuje bezbedna upotreba čak i u slučaju neočekivanih promena vremenskih prilika.

Bilo da posmatrate ptice ili uživate u spektakularnom prizoru u prirodi, telo teleskopskih durbina izrađeno od legure aluminijuma obezbeđuje izuzetnu izdržljivost pogodnu za istraživanja u prirodi. Bez obzira na to koliko daleko treba da putujete ili koliko su oštri vremenski uslovi, teleskopski durbini MONARCH su osmišljeni da ispune najviše zahteve.