17-08-2016

Pravite sjajne fotografije i trenutno ih delite uz D3400 – potpuno novi D-SLR fotoaparat kompanije Nikon

Amsterdam, Holandija, 17. avgust 2016. godine: Nikon predstavlja D3400, D-SLR fotoaparat DX formata koji omogućava izuzetno jednostavno fotografisanje kvalitetnih slika – i njihovo trenutno deljenje. D3400 je Nikonov prvi početnički D-SLR koji ima SnapBridge¹, što ga čini savršenim fotoaparatom za one koji žele da naprave iskorak sa spontanih snimaka na fotografiju i kojima je važno da dele slike u pokretu.

SnapBridge, aplikacija kompanije Nikon, koristi tehnologiju Bluetooth® low energy (BLE)² koja omogućava fotoaparatu da održava stalnu vezu sa pametnim telefonom ili tabletom uz nisku potrošnju energije. Korisnici fotoaparata D3400 mogu automatski da sinhronizuju fotografije tokom snimanja, ma gde bili. Samo uzmite pametni uređaj koji je uparen sa fotoaparatom i fotografije će biti tu, spremne za deljenje: bez muke i čekanja. I to neće biti bilo kakve fotografije. Slike su bogate detaljima zahvaljujući velikom senzoru DX formata od 24,2 megapiksela, moćnom EXPEED 4 procesoru i NIKKOR objektivu fotoaparata. Korisnici mogu da uživaju u slobodi pravljenja sjajnih snimaka pod slabim svetlom i kreiranju portreta sa ublaženim zamućenjem pozadine. Osim fotografija, čuvena funkcija D-Movie kompanije Nikon omogućava lako kreiranje segmenata filma bioskopskog kvaliteta. Čak i neiskusni snimatelji mogu lako da snimaju filmove u raspoloživim uslovima osvetljenja i da ističu subjekte na prelepo zamućenim pozadinama pomoću brzog NIKKOR objektiva.

Jordi Brinkman, menadžer za proizvode Nikon Europe, kaže: „Model D3400 je uzbudljiv dodatak uspešnoj seriji fotoaparata D3000 kompanije Nikon. Nasledio je proverenu prvoklasnu tehnologiju Nikonovih D-SLR fotoaparata više klase i jednostavnost korišćenja po kojoj je ova paleta početničkih fotoaparata prepoznatljiva. Naime, stalno aktivna veza koju pruža SnapBridge omogućava ljudima da istražuju „stvarnu“ fotografiju i istovremeno zadrže vrstu veze na koju su navikli sa pametnim telefonima.“

Dodatne ključne karakteristike

Mali D-SLR velikog kapaciteta: napravite i do 1200 snimaka sa jednim punjenjem³ zahvaljujući ekonomičnom dizajnu fotoaparata i bateriji velikog kapaciteta.
Odlične performanse pri slabom osvetljenju: ISO 100–25.600, povećanje od jednog koraka u poređenju sa maksimalnom ISO osetljivošću koju je pružao D3300.
– Režim vodič: za korisnike koji su novi u svetu D-SLR fotografije, režim vodič pokazuje kako se prilagođavaju podešavanja fotoaparata radi postizanja sjajnih fotografija i filmova.
– Prednost Nikon D-SLR fotoaparata: izvanredna brzina, preciznost i rukovanje zahvaljujući izuzetno oštrom sistemu autofokusa (AF) i svetlom optičkom tražilu.
– D-movie: snima besprekorne Full HD segmente filma sa brojem slika u sekundi i do 50p/60p.
– Proširivi sistem: kompatibilan sa punim opsegom NIKKOR objektiva DX formata i Nikon Speedlight bliceva jednostavnih za korišćenje.
– Kompleti: D3400 se isporučuje sa više mogućih kompleta koji obuhvataju telo fotoaparata i jedan ili dva NIKKOR objektiva. Lako se nosite sa svakodnevnim izazovima uz svestrani standardni zum ili dosegnite horizont pomoću kompleta koji obuhvata AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR objektiv. Kompleti sa AF-P NIKKOR objektivima su sjajan izbor za snimatelje budući da ovi objektivi fokusiraju brzo i tiho, omogućavajući ujednačene segmente filma, uz praktično nečujan pogon.


¹ Budući da D3400 ne podržava Wi-Fi, nisu dostupne sledeće SnapBridge funkcije: daljinsko fotografisanje pomoću pametnog uređaja, prenos statičnih slika u originalnoj veličini, prenos filmova.
² Oznaka imena i logotipi Bluetooth® su registrovani žigovi u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i korporacija Nikon i njene podružnice te oznake koriste pod licencom.
³ Zasnovano na CIPA standardima, u režimu pojedinačne slike, kada se Bluetooth® ne koristi.