23-08-2016

JA SAM photokina 2016: šta može da se očekuje od Nikona

Na ovogodišnjem sajmu photokina Nikon predstavlja proizvode koji pružaju neverovatne mogućnosti za autore sadržaja

Na ovogodišnjem sajmu photokina Nikon predstavlja proizvode koji pružaju neverovatne mogućnosti za autore sadržaja

Amsterdam, 23. avgust 2016. – Nikon se priprema da još jedanput zauzme centralno mesto na vodećem svetskom sajmu fotografije photokina u Kelnu. Posetioci mogu da očekuju da po prvi čuju saopštenja o uzbudljivim novinama, a imaće i priliku da lično isprobaju najnovije proizvode na štandu u hali 2.2 na kelnskom sajmištu Kölnmesse. Najuspešniji svetski fotografi koji sarađuju sa kompanijom Nikon će se takođe predstaviti publici i otkriće na koji način oni kreiraju inspirativni sadržaj.

Model Nikon D3400, koji je nedavno najavljen, biće po prvi put predstavljen publici na Nikon štandu. Pogledajte izbliza ovaj DSLR fotoaparat namenjen početnicima koji omogućava jednostavno deljenje slika dok ste u pokretu i otkrijte kako bez mnogo truda možete da snimate fotografije visokog kvaliteta.

Posetioci na Nikonovom štandu mogu da testiraju i najnovije profesionalne DSLR proizvode, uključujući vrhunski Nikon D5 FX formata i njegovu manju verziju, Nikon D500. Doživite stvarnost kroz fotografije od 360 stepeni pomoću modela Nikon KeyMission 360. Ovaj proizvod, koji je prvi put predstavljen na sajmu CES 2016, biće izložen na štandu. Biće izložen i širok asortiman NIKKOR objektiva i COOLPIX kompaktnih fotoaparata koje možete da isprobate.

Na Nikonovom štandu će se predstaviti i priznati fotografi koji će deliti svoja iskustva o fotografisanju pomoću najnovije Nikon opreme. Fotograf Ejmi Vital, koja radi za National Geographic, „odvešće“ publiku u Afriku i Kinu da bi izbliza videli nosoroge i pande, a Nikonov ambasador za Evropu, Džoel Marklund, pokazaće publici slike „iza kulisa“ najvećih svetskih događaja, uključujući Rio 2016. i finale Lige šampiona. Marsel Lemerhirt će vam pomoći da osetite nalet adrenalina koji donose moto-kros i slobodno trčanje, a moći ćete i da saznate još mnogo toga od drugih fotografa koji žele da sa vama podele fascinantne uvide u svoje svetove.

Takami Cučida, predsednik kompanije Nikon Europe izjavio je: „Uzbuđeni smo jer fotografima širom sveta pružamo podršku koja ima omogućava da kreiraju uzbudljiv sadržaj. Veoma je inspirativno što se naša tehnologija koristi za kreiranje tako impresivnih dela. Pošto je količina sadržaja koja se sada generiše veća nego ikada ranije, naš cilj je da omogućimo da proizvodi predstavljeni na sajmu photokina 2016. podstaknu još veću kreativnost, inovacije i kvalitet.“

Photokina je otvorena za javnost od 10:00 do 18:00 od 20. do 25. septembra 2016. Kompletan raspored govornika i aktivnosti biće dostupan na našem veb-sajtu. Najnovije vesti i izjave pratite na našem Twitter nalogu @NikonEurope. Pridružite se razgovoru na Twitteru pomoću oznake #photokina.