15-02-2017

Nikon proizvodi primaju nagradu „iF Design Award 2017“

Amsterdam, Holandija, 15. februar 2017. godine: Kompanija Nikon i njena partnerska kompanija Nikon-Trimble Co., Ltd* sa zadovoljstvom objavljuju da je pet njihovih proizvoda dobilo nagradu „iF Design Award 2017“ u disciplini proizvoda.

Nagrade su dobili sledeći proizvodi:

Digitalni SLR fotoaparat – „Nikon D5“

D5 je najnoviji vrhunski model kompanije Nikon, osposobljen da na različite scene i subjekte odgovori superiornim neprekidnim fotografisanjem velikom brzinom i performansama visoke osetljivosti. Obe strane pentaprizme su organizovane tako da zadovolje zahteve za profesionalnu alatku, a ukupan dizajn je takav da fotoaparat izgleda otporniji i brži.

Digitalni SLR fotoaparat – „Nikon D500“

Fotoaparat za napredne korisnike D500 dolazi uz AF sistem sa 153 tačke, kao i vrhunski D5. Njegov APS-C senzor demonstrira superiornu fleksibilnost, uz neprekidno fotografisanje velikom brzinom od oko 10 fps i telefoto efekat kada je uparen sa FX objektivom. Fotoaparat D500 ispoljava inovativnost i osećaj za pokretljivost zahvaljujući maloj pentaprizmi (bez blica) koja ga sužava na prednjoj strani, usmeravajući ga ka subjektu, što je osnovna tema dizajna Nikon D-serije.

Akcijska kamera – „KeyMission 360“

Prva akcijska kamera kompanije Nikon, KeyMission 360, jeste prenosiva akcijska kamera opremljena prednjim i zadnjim senzorom slike, kao i dva NIKKOR objektiva koji omogućavaju snimanje izuzetno realističnih 4K UHD video snimaka širine 360 stepeni. Vodootporna do dubine od 30 m, otporna na udare, zamrzavanje i prašinu.

Invertovani mikroskop za istraživanje – „ECLIPSE Ti2“

Ovo je vrhunski model serije invertovanih mikroskopa za primenu u biologiji, medicini i farmaceutskoj industriji.

Ovaj mikroskop odgovara na različite zahteve u istraživanju karakteristikama koje omogućuju napredne primene i poboljšanu upotrebljivost/stabilnost/fleksibilnost.

Rešenje za digitalne fotografije – „Nivo-i“

Nivo-i je u industriji prvi deo merne opreme za rešenja u oblasti digitalnih fotografija koji istovremeno može da snima digitalne fotografije i beleži precizne podatke o lokaciji.

Njegove primene se pružaju od upravljanja infrastrukturom do sprečavanja katastrofa i obuhvataju detekciju i inspekciju pukotina u betonskim mostovima, nadzor klizišta i rukovođenje u ispravkama čeličnih rešetki.

„iF Design Awards“ su prestižne nagrade na polju globalnog dizajna koje se dodeljuju od 1953. godine, a sponzoriše ih organizacija iF International Forum Design GmbH. Nagrade se sastoje od nekoliko disciplina, kao što su proizvodi, komunikacije i pakovanje. Ove godine, čuveni stručnjaci su ocenjivali preko 5500 stavki iz 59 zemalja.

* Nikon-Trimble Co., Ltd., je zajednički poslovni poduhvat kompanije Nikon i kompanije Trimble Inc iz SAD koji pruža rešenja na polju merenja visoke preciznosti koja unapređuju produktivnost