Nikon Imaging | Srbija | Europe

25-07-2017

Nikon slavi 100. rođendan uz ekskluzivnu kolekciju sadržaja povodom jubileja

Amsterdam, Holandija, 25. juli 2017. – Nikon objavljuje ekskluzivnu kolekciju sadržaja povodom 100. rođendana 25. jula 2017. Sadržaj se nalazi na jubilarnoj veb-lokaciji kompanije Nikon i biće objavljen tokom leta. U okviru tog sadržaja ćete moći da vidite najpoznatije slike, priče i savete fotografa širom sveta koji su učestvovali u stvaranju kreativnog sveta i bogate istorije ovog brenda tokom jednog veka. Takođe, moći ćete da uživate u virtuelnom obilasku muzeja kompanije Nikon u Tokiju.

Od samih početaka kompanije, od njenog osnivanja 1917. godine pod imenom Nippon Kogaku K.K., kompanija Nikon svetu nudi jedinstvene proizvode i stručne savete i vodeća je u oblasti optičke tehnologije i tehnologije precizne mehanike. Od uvida u rad industrije do pratilaca koji prate slavne osobe kompanije Nikon, ovaj sadržaj za zadatak ima da nastavi da inspiriše fotografe i fanove.

Kolekcija sadržaja će biti predstavljena u pet glavnih kategorija:

100 godina u pričama

Tokom prethodnih 100 godina, Nikon je imao ključnu ulogu u transformaciji sveta fotografije. Od najpoznatijih prekretnica, predstavljanja modela fotoaparata i inovativnih proizvoda, do pojedinačnih inspiracija profesionalnih fotografa, amatera i fanova, kompanija Nikon deli neke od najvažnijih, ličnih i prelepih priča koje nam dolaze sa raznih mesta širom Evrope i sveta.

Nikonov virtuelni muzej

Da bi predstavila svoje početke i nasleđe, kompanija Nikon je kreirala virtuelni obilazak svog svetski poznatog muzeja u Tokiju, sa prikazom od 360 stepeni. Kada zakorače u svet kompanije Nikon, gledaoci će dobiti uvid u tehnologije, proizvode i ključne prekretnice u istoriji kompanije Nikon – uključujući i događaje u kojima je kompanija Nikon pomogla u razvoju biologije, medicine, pa čak i u istraživanju svemira.

Icons with Nikons

Fotoaparate i objektive kompanije Nikon su koristile osobe iz raznih životnih sfera. Niz fotografija prikazuje slavne ličnosti iz sveta muzike, televizije, filma ili sporta sa fotoaparatom kompanije Nikon u rukama.

100 godina pomaganja

Kompanija Nikon od 1917. godine podržava fotografe u njihovoj struci, otkriva im nova saznanja i savetuje kako da prošire granice mogućeg, a pored toga pomaže i amaterima i fanovima. U tu čast, kompanija Nikon je prikupila najbolje savete deljene tokom celog jednog veka i predstavila ih uz izbor iz globalne baze fotografa samog brenda.

#LookBackAtNikon

Kompanija Nikon pokreće i takmičenje na lokaciji Instagram za sve fanove kompanije Nikon i entuzijaste širom Evrope, a dobitnike očekuju lepe nagrade, uključujući i fotoaparate kompanije Nikon. Učesnici u takmičenju treba da pošalju fotografiju koja će biti odraz njih samih i njihovog fotoaparata kompanije Nikon. Učesnici koji budu snimili najbolji selfi ispred ogledala, odraz u staklu, barici ili oni koji budu predstavili neko drugo inventivno rešenje učestvuju u trci za mnoštvo nagrada, uključujući fotoaparate Nikon D500 ili D7500. Za više informacija pratite oznaku @NikonEurope na društvenoj mreži Instagram.

Da biste pronašli više informacija o 100. godišnjici kompanije Nikon i dobili pristup sadržaju objavljenom povodom jubileja, posetite jubilarnu veb-lokaciju.