13-10-2017

Nikon fotoaparatu D850 je dodeljena najviša DxOMark ocena za D-SLR senzor pune slike – ocena 100

Amsterdam, Holandija, 13. oktobar 2017: Kompanija Nikon vas sa zadovoljstvom obaveštava da je Nikon fotoaparatu D850 dodeljena najviša DxOMark ocena za D-SLR senzor pune slike – ocena 100.

D850, prvi Nikon D-SLR fotoaparat koji ima CMOS senzor pune slike, FX formata sa pozadinskim osvetljenjem i izuzetno visokom rezolucijom od 45,7 MP, oborio je rekord i dobio najvišu ocenu nakon niza strogih testiranja koje je obavila kompanija DxOMark.

U analizi kompanije DxOMark ističu se izvanredan kvalitet slike i ISO osetljivost ovog fotoaparata, ali se navodi i to da „Nikon D850, budući da je prvi Nikon D-SLR fotoaparat koji ima BSI senzor pune slike i izuzetno visoke rezolucije od 45,7 MP, nudi kvalitet slike jednak, a često i bolji, od kvaliteta koji pružaju fotoaparati srednjeg formata” i da „Nikon D850 predstavlja klasu za sebe kada je u pitanju kvalitet slike”.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, navodi: „Model D850 je postavio nove standarde kada je u pitanju kvalitet slike i drago nam je da je kompanija DxOMark to prepoznala i dodelila mu najvišu ocenu ikad zabeleženu.”

DxOMark predstavlja pouzdan standard u industriji za nezavisna merenja kvaliteta slike za objektive i ocenjivanja fotoaparata, objektiva i pametnih telefona. DxOMark Sensor Overall Score (Ukupna DxOMark ocena objektiva) se sastoji od rezultata testiranja tri komponente, koje uključuju dubinu boje pri fotografisanju portreta, dinamički opseg za fotografisanje pejzaža i ISO osetljivost u uslovima lošeg osvetljenja za sportske događaje, fotografisanje životinjskog sveta i fotografisanje drugih akcija.

Vest o oceni 100 je stigla baš na vreme jer se proslava stogodišnjice kompanije Nikon nastavlja i ove godine.

Kompletna procena kompanije DxOMark je dostupna ovde.

Dodatne informacije o nagrađivanim proizvodima kompanije Nikon naći ćete na adresi www.europe-nikon.com.