16-04-2018

Spoj modela i murala: Nikon i fotografkinja Džulija Kenedi iznose modu na ulice

Amsterdam, Holandija, 16. april 2018. U novom nizu fotografija, koji je Nikon danas objavio, modna fotografkinja Džulija Kenedi (Julia Kennedy) kombinuje dva standardna vida umetnosti spajajući svet mode sa najimpresivnijom uličnom umetnošću Londona.

U radu sa francuskom stilistkinjom Kolin Bah (Coline Bach), Džulija je koristila brzinu i rezoluciju najnovijeg D-SLR fotoaparata kompanije Nikon, D850, kao i raznovrsne NIKKOR objektive, za beleženje dinamike i brzog ritma užurbanog gradskog života, pridajući mu ujedno ekstravaganciju modne industrije.

Ovaj ekskluzivni niz fotografija iz osam delova odražava Džulijin stav o običajima da moda ne treba da se ograničava na modne piste, već ima svoje mesto u svim okruženjima. Njene slike se fokusiraju na živopisne boje, bogatu teksturu i pokret, dok stil i rekviziti služe za postavljanje modela u kontekst najfinijih murala Severnog i Istočnog Londona. Kompletan niz slika može da se vidi ovde.

Džulija Kenedi, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Autori murala DRT (L) i Sr. X (D), Kamden

Džulija Kenedi, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Autor murala Den Kičener, Kamden

Prilikom komentarisanja projekta Džulija Kenedi je izjavila: „London je u svetu poznat po modnim trendovima i upečatljivoj uličnoj umetnosti, a ja sam u stalnoj potrazi za uzbudljivim bojama i teksturama. Brzina, visoka rezolucija i osetljivost na svetlost modela D850 su mi omogućile da zabeležim sve pokrete, detalje i boje u svakoj sceni – kreirajući osećaj uzbuđenja u tim svakodnevnim gradskim okruženjima.“

Džulija je snimila niz slika pomoću sledeće opreme:
• D850 – najnoviji D-SLR fotoaparat pune slike kompanije Nikon, ima 45 megapiksela izvanredne rezolucije, neverovatan dinamički opseg, kontinualno fotografisanje brzinom od 7 fps* pri punoj rezoluciji i vrhunski ISO opseg, zahvaljujući kojima pruža pobedničku kombinaciju brzine, detalja i preciznosti.
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – idealni zum objektiv sa rasponom od širokougaonog do srednjeg telefoto pokrivanja. Veliki otvor blende objektiva od f/2,8 omogućava izuzetne performanse u uslovima slabog osvetljenja i ujednačenu ekspoziciju u celom opsegu zuma. Smanjenje vibracije umanjuje podrhtavanje fotoaparata i omogućava fotografisanje pri brzinama zatvarača sporijim i do četiri stepena.
• AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – objektiv izuzetno širokog ugla i velike blende ima sloj nano kristala koji smanjuje duh efekat i odblesak. Pruža oštrinu u svim delovima slike koja prevazilazi oštrinu ekvivalentnih objektiva sa fiksnom žižnom daljinom. 
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – brzi osnovni objektiv FX formata sa ultraširokom žižnom daljinom od 20 mm i svetlim maksimalnim otvorom blende od f/1,8. Ovo je lagan i svestran izbor objektiva za kreativne fotografe koji žele da preuveličaju perspektive.

Džulija Kenedi, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Autor murala Oto Šade, Kamden

Džulija Kenedi, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Autor murala Dr Zadok, Hakni

Džulija Kenedi, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Mural autora Paula Plim, Kamden

Džulija Kenedi, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Mural autora Daren Džon, Tauer Hamlets

Kliknite ovde da biste videli dodatne informacije.

Osnovne informacije o fotografkinji Džuliji Kenedi

Britanska fotografkinja Džulija Kenedi živi i radi u Londonu. Džulija je poznata po primeni boje, velikim scenografijama i sjajnim lokacijama. Voli da se smeje i daje fotografijama lični pečat i dašak humora ili ironije. Džulija je radila za mnoge modne časopise, uključujući L’Officiel, Vogue i Wonderland, kao i za mnoga opštepoznata imena, uključujući Charlotte Olympia, House of Hackney, Harrods, Oasis, Sweaty Betty i Rimmel. 
www.juliakennedy.com
@msjuliakennedy

Osnovne informacije o stilistkinji Kolin Bah

Kolin Bah je francuska stilistkinja i dizajnerka kostima koja živi u Londonu. Nakon sticanja diplome za modno novinarstvo u školi Central Saint Martins, bila je prvi pomoćnik modnog direktora filma Dazed & Confused pod imenom Robbie Spencer i radila je uz njega na publikacijama kao što su Dazed & Confused, AnOther, AnOther Man, Interview Magazine, Vogue Italia, V Magazine, V Man, Harper’s Bazaar, Purple Fashion i Teen Vogue, da bi kasnije počela da gradi nezavisnu karijeru. 
www.colinebach.com
@colinebach

*D850 može da fotografiše pri brzini i do 9 fps kada se koristi opcionalni vertikalni rukohvat sa nosačem više tipova baterija MB-D18 sa umetnutom baterijom EN-EL18b (koja se koristi u modelu D5)