01-04-2018

NIKON JE STUPIO U PARTNERSTVO SA NOOR KOLEKTIVOM ZA REPORTAŽU I MASTER KLAS 2018

Amsterdam, Holandija, 1. april 2018. Nikon i NOOR se udružuju ponovo u 2018. da bi kolektiv dokumentarnih fotografa sa sedištem u Amsterdamu podržali u pripovedanju priča koje zaslužuju da budu ispričane. Nikon obezbeđuje fotoaparate i objektive za dugoročne projekte NOOR kolektiva koji u prvi plan stavljaju globalna pitanja. Ova saradnja takođe dokumentarnim fotografima u usponu širom Evrope stavlja na raspolaganje stručnost kroz obuku u Akademiji Nikon-NOOR.

Grupni projekti NOOR kolektiva koje podržava Nikon uključuju Klimatske promene, koje pokrivaju pitanja koja nastaju usled promena u životnoj sredini i podizanja nivoa mora u dva poglavlja – Posledice i Rešenja. Njihov grupni projekat Savremeno ropstvo istražuje trgovinu ljudima i trgovinu robljem širom sveta koje se odvijaju i danas.

Akademija Nikon-NOOR je započela sezonu 2018. sa prolećnim obukama u Poljskoj, Švedskoj i Belgiji, a biće objavljeni i datumi za obuke koje će se održati kasnije ove godine. Na svaki master klas će se upisati 15 učesnika po lokaciji, koji će blisko sarađivati sa vodećim fotoreporterima kako bi usavršili svoj portfolio. Učesnici će dobiti savet kako da poboljšaju sekvenciranje slika i vizuelno pripovedanje i naučiti osnovne veštine terenskog rada i predstavljanja priče. Tutori iz NOOR kolektiva će ponuditi uvid u svoj rad, gde su širom sveta obrađivali teme društvenih promena, konflikta i pitanja životne sredine. Nikon sponzoriše Akademiju kako bi obezbedio besplatan upis za sve polaznike, ohrabrio mlade talentovane dokumentarne fotografe i dao podsticaj njihovim karijerama.

Mišel du Kroa (Michel du Croix), generalni direktor Nikon Europe – odeljenje za upravljanje zadovoljstvom klijenata izjavio je:

„Nikon je ponosan na doprinos koji saradnja sa NOOR kolektivom ostvaruje u dokumentovanju ključnih pitanja i inspirisanju novih generacija fotografa kroz Akademiju Nikon-NOOR. Posvećeni smo tome da svoj doprinos fotografskoj zajednici pružimo tako što ćemo podržavati upečatljive i provokativne reportaže i deliti stručno znanje sa budućim fotoreporterima“.

Više informacija potražite na:

http://noorimages.com/announcing-the-2018-nikon-noor-academy-masterclasses/