06-09-2018

Nikon demonstrira sistem bez ogledala punog formata na sajmu photokina 2018

Ponuda na štandu u prostoru Halle 2.2 uključuje nove fotoaparate, objektive i vodeće zvučnike u industriji.

Amsterdam, Holandija, 6. septembar 2018. – Nikon se priprema da još jednom zauzme centralno mesto na vodećem svetskom sajmu fotografije photokina u Kolonju. Posetioci će moći da se praktično upoznaju sa najnovijim proizvodima, kao i da pogledaju poslednje najavljene Nikon FX format fotoaparate bez ogledala sa Z bajonetom, objektive i nov bajonet adapter.

Posetioci Nikonovog štanda u prostoru Halle 2.2 moći će i da isprobaju širok asortiman profesionalnih D-SLR proizvoda kompanije Nikon, uključujući nagrađeni Nikon D850 FX formata koji pruža vrhunsku kombinaciju rezolucije, brzine i osetljivosti na svetlost, i to zahvaljujući ISO opsegu od 64–25.600 i oštrini od 45,7 MP. Takođe će biti predstavljen širok asortiman Nikonovih fotoaparata i NIKKOR objektiva, poput nedavno najavljenog osnovnog modela D3500, COOLPIX P1000 fotoaparata sa megazumom, kao i super telefoto AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR objektiva visokih performansi i AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED – prvog telefoto objektiva iz palete NIKKOR proizvoda koji se izdvaja po ugrađenom 1,4x telekonverteru.

Neki od najboljih fotografa današnjice biće prisutni na Nikonovom štandu, gde će razgovarati o iskustvima vezanim za fotografisanje pomoću Nikonove opreme. Nikonov evropski ambasador i čuveni umetnički fotograf Dejvid Jerou (David Yarrow) govoriće o svojim upečatljivim i opčinjavajućim fotografijama života oko nas, i izazovima sa kojima se suočavao dok je gradio svoj jedinstveni stil. Tu će biti i naš evropski ambasador italijanskog porekla, fotograf za venčanja Nađa Meli (Nadia Meli) koja će podeliti svoje utiske nakon isprobavanja novog sistema sa Z bajonetom, i osvrnuće se na njegovu kompatibilnost sa novim i postojećim NIKKOR objektivima. Od poznatih imena, ove godine će naš štand posetiti britanski fotograf i reditelj urbanog filma Rob Vitvort (Rob Whitworth), zvezda u usponu Jamari Lior, nagrađeni fotograf i filmski režiser Pep Bonet, Nikonov ambasador za nordijske zemlje Frejdis Gejtus (Frøydis Geithus) i sportski i novinski fotoreporter Lukas Šulce (Lukas Schulze).

Dirk Jasper, menadžer marketinga proizvoda u kompaniji Nikon Europe, navodi: „Naš novi sistem bez ogledala je rezultat našeg nastojanja da stvorimo novu dimenziju optičkih performansi, pomerajući granice rezolucije i kvaliteta, da bi na kraju pružili autorima nove mogućnosti za njihov sledeći projekat. Nikon ima rešenje za svakog fotografa, tako da će posetioci našeg štanda moći da osete, saznaju i iskuse nov sistem zajedno sa našim ostalim vodećim proizvodima u industriji.

I ne samo to. Zahvaljujući neverovatnim gostima koji će podeliti svoja fotografska iskustva, izazove i savete na Nikonovoj bini, ovogodišnja photokina će nesumnjivo biti najbolja do sada.“

Photokina je otvorena za posetioce od 26. do 29. septembra 2018. Najnovije vesti i izjave, kao i ceo raspored sa gostima pratite na našem Twitter nalogu @NikonEurope. Pridružite se razgovoru na Twitteru pomoću oznake #NikonPhotokina.