Nikon Imaging | Srbija | Europe

25-02-2019

Nikonov sistem bez ogledala i COOLPIX P1000 dobili nagrade iF Design Awards za 2019. godinu

Amsterdam, Holandija, 25. februara 2019: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da su njen sistem bez ogledala i digitalni fotoaparat COOLPIX P1000 dobili nagradu „iF Design Award“ u kategoriji proizvoda.

Prestižne svetske nagrade „iF Design Awards“, koje sponzoriše organizacija iF International Forum Design GmbH, odaju priznanje za pokazanu stručnost u oblasti proizvoda, komunikacije i ambalaže. Ove godine je panel sastavljen od 67 poznatih stručnjaka za dizajn ocenio preko 6375 prijava iz 52 zemlje. Prijave su bile procenjene po inovativnosti, funkcionalnosti, estetici, odgovornosti i pozicioniranju.

Nikonov sistem bez ogledala

Nikonov revolucionarni sistem bez ogledala je u potpunosti podređen najširem bajonetu¹ na svetu, koji omogućava korisnicima da uhvate više svetlosti i postignu vrhunske nivoe optičkih performansi.

Sistem se sastoji od dva fotoaparata bez ogledala – Z 7 i Z 6 – koji imaju novi bajonet većeg prečnika i kompatibilne NIKKOR Z objektive serije S. Ovi izvanredni objektivi su svetlosno jaki, oštri i tihi i propuštaju više svetlosti u celom kadru kako bi postigli izuzetne nivoe detalja, sve do ivica slike. FTZ bajonet adapter dopunjava komplet koji omogućava fotoaparatima serije Z da se koriste zajedno sa NIKKOR objektivima sa F bajonetom.

¹ Važi na dan 23. avgusta 2018.

COOLPIX P1000

Nikonov supertelefoto digitalni fotoaparat COOLPIX P1000 diči se najvećim svetskim optičkim zumom od 125x. Uz opseg žižne daljine od 24–3000 mm, korisnici mogu da snimaju oštre fotografije i video-snimke bez obzira na udaljenost subjekta. Njegov svetlosno jak NIKKOR objektiv f/2,8–8 i optički senzor od 16 MP daju svoj doprinos revolucionarnom sistemu savršenom za sportove, životinjski svet i turističke fotografe.

Za dodatne informacije posetite sajt iF Design Awards: https://ifworlddesignguide.com/our-awards/professional-awards/if-design-award-2019