10-10-2019

MAJSTORSTVO NA SLABOM SVETLU BEZ OGLEDALA: UPOZNAJTE NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

Amsterdam, Holandija, 10. oktobar 2019. godine: Danas Nikon predstavlja legendarni objektiv u verziji za svoje fotoaparate bez ogledala: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Uz klasičnu privlačnost legendarnog Noct objektiva sa F bajonetom kompanije Nikon i revolucionarni optički dizajn, njegov izuzetno veliki otvor blende i vrhunska oštrina nude izuzetne nove mogućnosti pri slabom svetlu.

Pažljivo izrađen NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct je objektiv sa manuelnim fokusom koji sve menja. Široki Z bajonet i otvor blende od f/0,95 otvaraju čitavu dimenziju novih mogućnosti kada je reč o performansama pri slabom svetlu. Od portreta do noćnih pejzaža i izrade filmova, kombinacija neverovatne dubine i oštrine svaku sliku i kadar prikazuju u bioskopskom stilu.

Dva antirefleks sloja – ARNEO sloj i sloj nano kristala – udruženo rade na suzbijanju duh efekta i odbleska, dok je korekcija aberacije dramatično poboljšana preciznim asferičnim sočivom velikog prečnika i njegovim visokim indeksom prelamanja. Jak sloj fluora odbija prašinu, prljavštinu i vlagu ne ugrožavajući kvalitet slike.

OLED panel sa informacijama na objektivu omogućava da se blenda, razdaljina fokusa i dubinska oštrinu brzo potvrde na samom objektivu, a intuitivni kontrolni prsten omogućava nesmetanu i bešumnu kontrolu funkcija, uključujući otvor blende i korekciju ekspozicije. Od AE zaključavanja do merenja i bracketinga, prošireno Fn dugme do 17 dodeljivih funkcija koje se uklapaju sa Fn dugmetom na telu fotoaparata. Ime objektiva i detalji o njemu su izgravirani da bi se dobio prefinjeniji izgled i omogućila dugotrajna čitljivost.

Portretni fotografi će dobiti oštar prikaz svojih subjekata – čak i pri fotografisanju sa potpuno otvorenom blendom od f/0,95 – i doživljaj vrhunske estetske kontrole pri svim uslovima svetla. Izvrsno zamućenje pozadine je garantovano i lagano raste prema ivicama slike.

Noćni snimci nikada nisu pružali toliko zadovoljstva. Optički dizajn sa 17 elemenata u 10 grupa obezbeđuje to da tačkasti izvori svetlosti budu reprodukovani izuzetno detaljno, čak i pri fotografisanju sa potpuno otvorenom blendom. Od noćnih pejzaža do astro-fotografije, rezultati su zadivljujući.

Filmski stvaraoci će uživati u sveobuhvatnoj kontroli nad dubinskom oštrinom koju dozvoljava veliki maksimalan otvor blende objektiva NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct i snimati upečatljive, bioskopske segmenata filma prepune emocije, stava i atmosfere.

Predstavljajući objektiv sa žižnom daljinom od 58 mm koji je i omaž slavnom Noct objektivu sa F bajonetom, Dirk Jasper, menadžer marketinga proizvoda u kompaniji Nikon Europe B.V, navodi: „NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct nije samo vrhunac optičkog inženjeringa, već i otelotvorenje principa na kome je razvijan Nikon Z bajonet – da se omogući proizvodnja ovako velikog broja objektiva najvišeg optičkog kvaliteta. Ovo je objektiv koji odaje priznanje prošlosti i predstavlja ogroman korak napred u sposobnostima pod slabim svetlom. Uzbudljivo je videti da se obećanje o sistemu sa Z bajonetom ispunjava tako upečatljivo.“

Pregled ključnih karakteristika

ARNEO sloj + sloj nano kristala: Dva antirefleks sloja protiv duh efekta i odbleska. ARNEO sloj kompanije Nikon sprečava slučajan vertikalan ulazak svetlosti. Sloj nano kristala sprečava slučajni dijagonalni ulazak svetlosti.
Brušeno asferično sočivo: Precizno asferično sočivo velikog prečnika sa visokim indeksom prelamanja značajno poboljšava korekciju aberacije.
Sloj fluora: Otporan sloj na sočivu kompanije Nikon odbija prašinu, nečistoće i vlagu ne ugrožavajući kvalitet slike.
Prsten za fokusiranje visoke preciznosti: Prilagodite fokus sa izuzetnom preciznošću i prirodnim okretanjem. Idealan za snimanje statičnih slika i filmova.
Ugravirane oznake: Ime objektiva i drugi podaci su ugravirani da bi se dobio prefinjeniji izgled i omogućila dugotrajna čitljivost.
OLED panel sa informacijama na objektivu: Brzo potvrdite blendu, razdaljinu fokusa i dubinsku oštrinu na samom objektivu.
Intuitivni kontrolni prsten: Dodelite i kontrolišite funkcije poput blende i ekspozicije.
Prošireno Fn dugme: Dodeljive funkcije odgovaraju Fn dugmadi na telu fotoaparata.