28-04-2020

NIKON PRIMA NAGRADU „RED DOT“ ZA DIZAJN PROIZVODA

Fotoaparat kompanije Nikon bez ogledala, Z 50, i objektiv Noct dobili su cenjeno priznanje

Amsterdam, Holandija, 28. april 2020.: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da su dva njena proizvoda dobila nagradu „Red Dot“ za dizajn proizvoda 2020. godine. I Nikon Z 50, najnoviji proizvod u ponudi fotoaparata bez ogledala, i objektiv NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct su dobili traženo priznanje, jer su oduševili međunarodni stručni žiri koji je proizvode ocenjivao iz aspekata inovacije, funkcionalnosti, ergonomije i otpornosti. 

Nikon Z 50

Z 50 je prvi fotoaparat kompanije Nikon bez ogledala i DX formata, a dizajn, način rada i pouzdanost je nasledio od modela Nikon Z 7 i Nikon Z 6. Nudeći odličan kvalitet slike, Nikon Z 50 snima savršeno fokusirane fotografije i 4K filmove sa mnogo detalja, dubine i boje. Sjajan je za fotografisanje portreta, a kompaktno, lagano i izdržljivo telo ga čini vrhunskim fotoaparatom.

NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct

NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct je proslavljeni objektiv za fotoaparate bez ogledala. Ima klasičan izgled F bajoneta Noct i revolucionarni optički dizajn, ali ovaj izvanredni objektiv nudi neverovatne nove mogućnosti u uslovima lošeg osvetljenja. Neverovatno fleksibilan objektiv koristi svoj izuzetno veliki otvor blende i žižnu daljinu za izrazito oštre slike bez šuma.

Nagrada „Red Dot“ se dodeljuje na međunarodnom takmičenju za dizajn na koje se prijavi više od 6500 učesnika iz 60 različitih zemalja. Nagrađivani dizajni se predstavljaju u muzejima Red Dot Design Museums širom sveta, a Nikon proizvodi će biti predstavljeni u Esenu, Nemačka, od 22. juna 2020. godine.

Posetite veb-lokaciju nagrade „Red Dot“ da biste pronašli više informacija: https://www.red-dot.org/

Dodatne informacije o nagrađivanim proizvodima kompanije Nikon naći ćete na adresi www.europe-nikon.com