22-04-2021

Devet proizvoda kompanije Nikon dobilo je nagradu „Red Dot Award: Product Design 2021“

Amsterdam, Holandija, 22. april 2021.: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da je devet njenih proizvoda dobilo nagradu „Red Dot Award: Product Design 2021“ – uključujući vodeći model DSLR fotoaparata, D6, kao i fotoaparate bez ogledala druge generacije, Z 7II i Z 6II.

Prijave su poslate iz oko 60 zemalja, a žirirala je komisija sastavljena od priznatih stručnjaka za dizajn širom sveta. Proizvode su procenjivali na osnovu kriterijuma kao što su inovacija, funkcionalnost, ergonomija i trajnost.

Pobednički proizvodi će biti prikazani na izložbi na mreži koja se održava od 21. juna 2021. Oni će biti deo i specijalne izložbe „Design on Stage“, koja se održava od 22. juna 2021. u muzeju „Red Dot Design Museum“ u Esenu, Nemačka.

Proizvodi kompanije Nikon koji su osvojili nagradu „Red Dot Award: Product Design 2021“ uključuju:

Digitalni SLR fotoaparat punog formata Nikon D6

D6 je vodeći digitalni SLR fotoaparat kompanije Nikon. Pruža neophodnu podršku profesionalnim sportskim fotografima i fotoreporterima za vrhunske radove i ima najmoćniji AF sistem u istoriji Nikon proizvoda. Zajedno sa objektivima iz asortimana NIKKOR F objektiva, fotografi mogu da snime neponovljive fotografije prelomnih trenutaka sa većom preciznošću.

Fotoaparate bez ogledala punog formata Nikon Z 7II i Nikon Z 6II, vertikalni rukohvat sa nosačem baterija MB-N11

Modeli Z 7II i Z 6II su druga generacija fotoaparata bez ogledala, koji prate Z 7 i Z 6, za koje je usvojen Z bajonet velikog prečnika. Pouzdanost i funkcionalnost su poboljšani usvajanjem dva EXPEED 6 sistema, čime se povećava broj fotografija jednim rafalom kontinualnog fotografisanja, a omogućava se i podrška za dva slota za kartice, što ispunjava potrebe korisnika. 

Vertikalni rukohvat sa nosačem baterija MB-N11 je idealan za vertikalno fotografisanje i povećava broj mogućih snimaka dok istovremeno omogućava čvrsto i udobno držanje. Vertikalni rukohvat sa nosačem baterija MB-N11 podržava sistem za brzu zamenu i pogodan je za dužu upotrebu, kao što je to slučaj kada se snimaju film ili fotografije za intervalski film.

Serija zum objektiva NIKKOR Z f/2,8 za fotoaparate bez ogledala

Objektivi NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S i NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S su zum objektivi koji održavaju stalan maksimalni otvor blende od f/2,8 kroz ceo opseg zuma. Usvajanje bajoneta velikog prečnika je omogućilo izuzetnu prilagodljivost u dizajnu objektiva, čime su se značajno poboljšale optičke performanse. Ovi objektivi pokrivaju širok opseg žižnih daljina, od 14 mm do 200 mm, te tako povećavaju mogućnosti fotografisanja za mnoštvo scena, od pejzaža, preko portreta do životinjskog sveta.

Dvogledi 10x25 STABILIZED

Dvogledi 10x25 STABILIZED su prvi kompaktni dvogledi kompanije Nikon koji će imati funkciju STABILIZED. Kompaktno i lagano sklopivo telo sa dve šarke pogodno je za dugotrajno upotrebu jednom rukom.

Mikroskop za obrazovne svrhe ECLIPSE Ei

Mikroskop za obrazovne svrhe, ECLIPSE Ei, je napravljen za intuitivni rad i bolje iskustvo tokom učenja. Njegov vodič na mreži pruža brz i lak pristup tutorijalima, što omogućava učenicima da uče samostalno.

Takmičenje za nagradu „Red Dot Design Award“ je takmičenje svetske klase koje traje 65 godina. Više informacija potražite na veb-lokaciji: https://www.red-dot.org/

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njegova inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a Nikonovi revolucionarni fotoaparati bez ogledala serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Nikon je posvećen inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njegova nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, on ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.

Dodatne informacije o nagrađivanim proizvodima kompanije Nikon naći ćete na adresi www.europe-nikon.com