16-05-2022

KOMPANIJA NIKON JE ZA MODEL OSVOJILA PET NAGRADA RED DOT AWARD, UKLJUČUJUĆI I „BEST OF THE BEST“ ZA Z 9

Amsterdam, Holandija, 16. maj 2022.: Danas kompanija Nikon Europe sa izuzetnim zadovoljstvom objavljuje da je pet proizvoda dobilo priznanje „Red Dot Award: Product Design 2022“. Ovo je bila posebno uspešna godina za kompaniju Nikon, jer je njen vodeći model fotoaparata bez ogledala punog formata Z 9 krunisan priznanjem „Best of the Best“ (Najbolji od najboljih). Ostali dobitnici su Z fc kompanije Nikon prelepog dizajna i srednji telefoto Micro objektiv NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S.

Na takmičenju u dizajnu na nivou sveta učestvovali su proizvodi iz 60 zemalja koje je, a žirirala je komisija sastavljena od priznatih stručnjaka za dizajn širom sveta. Tokom procesa procenjivanja u obzir su uzeli stepen inovacije, funkcionalnost, ergonomiju i trajnost pre objavljivanja pobednika.

Nagrađeni proizvodi biće predstavljeni kasnije tokom godine na ekskluzivnoj izložbi koja će se održati u muzeju Red Dot Design Museum u Esenu, u Nemačkoj.

Proizvodi kompanije NIkon koji su dobili nagradu „Red Dot Award: Product Design 2022" su sledeći:

NIKON Z 9 JE OSVOJIO NAGRADU „BEST OF THE BEST“

Model Z 9 je najnapredniji vodeći fotoaparat koji je kompanija Nikon ikad napravila. Dizajniran za one koji pomeraju granice fotografije i filma, Z 9 je pogodan za sport, životinjski svet, foto-reportere profesionalce koji zahtevaju veće nivoe EVF i AF i funkcionalnost uz veliku otpornost. Fenomenalna snaga obrade slike koju ima Z 9 omogućava korisnicima da snimaju nenadmašne filmove punog formata od 8K od 24p do 60p i 4K od 24p do 120p, kao i intervalske filmove na samom fotoaparatu i tako ispolje kreativnost u potpunosti.

NIKON Z FC

Jedinstveni, otmen Z fc fotoaparat bez ogledala kompanije Nikon ima veliki uticaj i izrađen je savršeno. On predstavlja spoj retro dizajna i najmodernije tehnologije. Oslanjajući se na Nikonovo nasleđe i istoriju inovacija bez premca, Nikon Z fc inspirisan je SLR fotoaparatom sa filmom kompanije Nikon, FM2, iz 1982. godine. Uz kombinaciju autentičnog stila i performansi, njegove napredne funkcije omogućavaju fotografima i amaterima da oduševe i pretvore svakodnevne trenutke u zadivljujuće slike. 

NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S SREDNJI TELEFOTO MICRO OBJEKTIV

The NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S je profesionalni makro objektiv serije S koji pruža zadivljujuće detalje i revolucionarnu dubinu i jasnoću. Optimizovan za makro fotografisanje statičnih slika ili snimanje filmova, njegov vidni ugao telefoto objektiva srednjeg dometa ga čini fantastičnim za portrete pune detalja: oštrina i kontrast su neverovatni, kao i zamućenje pozadine. 

NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S SUPERTELEFOTO OBJEKTIV SA FIKSNOM ŽIŽNOM DALJINOM

Objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S garantuje realistične i izvanredne slike, jer pruža prelepo zamućenje pozadine i visoku rezoluciju. Sa ugrađenim telekonverterom od 1,4x i novim slojem koji omogućava najbolje antirefleks performanse u istoriji NIKKOR objektiva, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S potpuno podržava kreativnost profesionalnih fotografa.

ECLIPSE SI USPRAVAN MIKROSKOP

Uspravni mikroskop ECLIPSE Si ima nekoliko funkcija koje štede vreme, režim automatskog isključivanja i ergonomski dizajn koji smanjuje fizički napor usled dužeg korišćenja mikroskopa. Osim toga, zahvaljujući mogućnostima daljinskog deljenja slika, ECLIPSE Si je idealan za virtuelno konsultovanje i predavanja.

Nagrada „Red Dot Design Award“ je takmičenje svetske klase koje slavi najbolje u dizajnu i poslu, sa 67 godina bogate istorije. Više informacija potražite na lokaciji https://www.red-dot.org/

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske i rekreativne optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.
Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana fotografska oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou. Njena nagrađivana sportska i rekreativna optika nam približava svet bilo da je reč o posmatranju ptica i zvezda, snimanju pozorišnih scena, golfa ili putopisnih fotografija i filmova.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija Nikon ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.