29-06-2022

PUTUJTE VIŠE UZ NOVI NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Amsterdam, Holandija, 29. jun 2022.: Kompanija Nikon danas sa zadovoljstvom najavljuje novi super telefoto objektiv sa fiksnom žižnom daljinom, NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S. Dizajniran za vrhunsku prenosivost, ovaj objektiv omogućava fotografima da iskoriste prednosti žižne daljine od 400 mm i neverovatan kvalitet slike serije S – sve to u laganom pakovanju pogodnom za putovanja.

Životinjski svet, sport, brza akcija, udaljeni portreti. Zahvaljujući dugom dometu, sjajnoj rezoluciji i udobnom rukovanju, ovaj čvrst, ali kompaktan i lagan super telefoto objektiv omogućava da napravite mnogo snimaka. Težak samo 1245 g (pribl.) i ukupne dužine od samo 234,5 mm, njegova neverovatno prenosiva izrada čini da NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S ima svoju klasu. Fotografi mogu čak i da drže ovaj super telefoto objektiv pričvršćen na fotoaparat dok šetaju unaokolo, što im olakšava da pronađu najbolju perspektivu.

Statične slike ili filmovi, izvanredna rezolucija serije S pruža slike sa prelepim zamućenjem pozadine, bojama, kontrastima i sjajnom oštrinom. Moćan optički VR ugrađen u objektiv kompanije Nikon stabilizuje snimke, a Sinhro VR omogućava korekciju do 6 koraka kada se ovaj objektiv koristi uz Z 9. Maksimalni otvor blende od f/4,5 pruža mnoštvo prilika za kreativan rad u raspoloživim uslovima osvetljenja, a AF radi brzo, precizno i tiho. Pored toga, ovaj supertelefoto objektiv podržava korišćenje Z telekonvertera, koji mogu da povećaju domet do 560 mm ili 800 mm.

Balansirani dizajn održava centar teže objektiva bliže telu fotoaparata, što olakšava neometano praćenje, panoramiranje i zaustavljanje. Fotografi takođe mogu da drže objektiv u udobnijem položaju kada fotografišu iz ruke i da ga brže stave u položaj u kom će zabeležiti prolazne trenutke. Kontrole su potpuno prilagodljive, a napredna zaptivka za zaštitu od vremenskih uslova štiti i objektiv i fotoaparat.

Zurab Kiknedz (Zurab Kiknadze), menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Ovaj uzbudljivi, novi objektiv od 400 mm vam omogućava da unapredite fotografisanje super telefoto objektivom do novog nivoa neometanog fotografisanja i odziva. Bez obzira na to šta fotografišete, nivo balansa i rukovanja znači da nijedan snimak nije van vašeg dometa. Osim toga, nećete biti opterećeni težinom ako prelazite velike razdaljine da biste pronašli najbolje mesto ili subjekat.“

Pregled ključnih karakteristika: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Izuzetno prenosivi super telefoto objektivi: žižna daljina od 400 mm. Težak samo 1245 g (pribl.) sa ukupnom dužinom od samo 234,5 mm.
Savršeno balansiran: centar teže objektiva je bliži telu fotoaparata, što olakšava neometano praćenje, panoramiranje i zaustavljanje.
Maksimalni otvor blende od f/4,5: prelepo zamućenje pozadine i dramatična dubinska oštrina vam omogućavaju da izdvojite subjekte u odnosu na prenatrpanu pozadinu. Brza akcija koja se lako zamrzava.
Optika visokih performansi: Sloj nano kristala kompanije Nikon značajno smanjuje duh efekat i odblesak. Super ED, ED i SR staklo kontrolišu hromatsku aberaciju od centra do ivice slike.
Brzo, tiho fokusiranje: AF je brz, precizan i izuzetno tih, a praćenje se obavlja neometano bilo da fotografišete reli trku ili ptice i životinjski svet.
Impresivna stabilnost: Moćni optički VR ugrađen u objektiv kompanije Nikon vam pruža prednost od 5,5 koraka.¹ Ako se koristi sa Sinhro VR funkcijom fotoaparata Z 9, omogućava korekciju do 6,0 koraka.²
Prilagodljiva kontrola: dodelite funkcije zgodno postavljenim L-Fn dugmadima i bešumnom kontrolnom prstenu. Koristite dugme za memorisanje za čuvanje razdaljina fokusa.³
Napredna zaptivka za zaštitu od vremenskih uslova i gumena zaptivka štite sve pokretne delove od prodora prašine, prljavštine i vlage. Sloj fluora kompanije Nikon olakšava čišćenje prednjeg sočiva.⁴
Kompatibilan sa telekonverterom: povećajte domet do 560 mm koristeći Z TELEKONVERTER TC-1.4x ili do 800 mm koristeći Z TELEKONVERTER TC-2.0x.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske i rekreativne optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana fotografska oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou. Njena nagrađivana sportska i rekreativna optika nam približava svet bilo da je reč o posmatranju ptica i zvezda, snimanju pozorišnih scena, golfa ili putopisnih fotografija i filmova.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija Nikon ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.

¹ Zasnovano na CIPA standardima: u režimu NORMAL, postiže se korekcija od 5,5 koraka kada se objektiv montira na fotoaparat bez ogledala opremljen senzorom slike za format filma od 35 mm.
² Postiže se korekcija od 6,0 koraka kada se objektiv koristi sa fotoaparatom Z 9 i kada se aktivira Sinhro VR.
³ Dugme za memorisanje može da se aktivira nakon ažuriranja firmvera.
⁴ Za ovaj objektiv se ne garantuje da je otporan na prašinu i kapanje vode u svim situacijama i u svim uslovima.