14-09-2021

Izrazite se koristeći najmanji objektiv serije Z napravljen do sada!

Amsterdam, Holandija, 14. septembar 2021.: Danas, kompanija Nikon predstavlja najmanji i najlakši ikad napravljeni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom punog formata koji postaje član serije Z kompanije Nikon! Prelepo iz NIKKOR Z 40mm f/2 je heroj svakodnevice: oštar, svetlosno jak i dovoljno mali da snima diskretno, sjajan je za sve, od vlogova do živopisnih spontanih snimaka.

* Proizvod izgledom može da se razlikuje od fotografije koja je prikazana iznad.

Ovaj svetlosno jak, standardni objektiv pruža prirodan vidni ugao koji je idealan za spontane portrete, intervjue i filmove sa uputstvima. Vaši subjekti će se osećati opuštenije jer u njih neće biti uperen veliki objektiv, a sam objektiv je toliko mali i lagan da je idealan za snimanje atraktivnih perspektiva u prvom licu.

Široki Z bajonet se kombinuje sa širokim, maksimalnim otvorom blende objektiva od f/2 za sjajne performanse u uslovima lošeg osvetljenja, što je idealno za beleženje atmosfere slabo osvetljenih situacija. Zaobljeni otvor blende sa 9 lamelica pruža meko, prirodno zamućenje pozadine: fotografi i snimatelji mogu da zabeleže slike sa mekim, kremastim zamućenjem pozadine ispred koje se subjekat zaista ističe.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Izuzetno nam je drago što će ovaj svestran objektiv sa fiksnom žižnom daljinom postati deo rastućeg Z sistema kompanije Nikon. Ovaj objektiv predstavlja sjajnu vrednost za uloženi novac u svetu serije Z kompanije Nikon. Toliko je kompaktan i lagan da je idealan kao glavni objektiv za nošenje ili lagani drugi objektiv.“

Pregled ključnih karakteristika: NIKKOR Z 40mm f/2

Svetlosno jak f/2 standardni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom: vidni ugao od 40 mm na fotoaparatima serije Z punog formata. Vidni ugao od 60 mm na fotoaparatima serije Z DX formata.
Realističan prikaz: objektiv daje fotografije i filmove raskošnih detalja, dubine i boja.
Umetničko zamućenje pozadine: isticanje oštrog subjekta u odnosu na prelepu, meko zamućenu pozadinu nikad nije bilo lakše.
Sjajni krupni planovi: minimalna razdaljina fokusa od 0,29 m. Oštrina je vrhunska, čak i u krupnim planovima.
Brz, nečujan autofokus: pokreće ga izuzetno tih koračni motor, a zahvaljujući dodatnoj svetlosti koju prikuplja Z bajonet, fokusiranje je brzo, precizno i bešumno.
Napravljen za snimanje filmova: filmovi neće biti uništeni zvucima fokusiranja. Efekat neželjene promene žižne daljine je značajno smanjen da biste mogli da podešavate fokus bez promene vidnog ugla snimka.
Džepni format: toliko mali da se može držati na fotoaparatu ili ga možete staviti u džep od jakne.
Prilagodljiv: bešumni kontrolni prsten može da se podesi da biste kontrolisali fokus, blendu, korekciju ekspozicije ili ISO.
Zaštićen: zaptiven radi zaštite od prašine i kapljica vode.¹

¹ Za objektiv se ne garantuje da je otporan na prašinu i kapanje vode u svim situacijama i u svim uslovima.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njegova inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a Nikonovi revolucionarni fotoaparati bez ogledala serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Nikon je posvećen inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njegova nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, on ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.