13-10-2021

KOMPANIJA NIKON DODAJE SVESTRANI DX ZUM OBJEKTIV SVOM NIKKOR Z ASORTIMANU

Amsterdam, Holandija, 13. oktobar 2021.: Kompanija Nikon danas predstavlja NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR, koji nudi vrhunski kvalitet slike i svestranost za sve one koji fotografišu pri velikim, standardnim ili telefoto žižnim daljinama.

Kao idealan saputnik, napredni DX objektiv ima superiornu optiku i za fotografisanje sa veće udaljenosti i za fotografisanje izbliza, a to znači da može da se koristi za bilo koji scenario fotografisanja – od prostranih pejzaža do portreta punih detalja.

Idealan je za one koji su spremni za napredak sa fotografisanja pomoću pametnih telefona. Ovaj objektiv koji se lako koristi eliminiše potrebu za velikom torbom za opremu. Težak je samo 315 g, a opseg žižne daljine od 18–140 mm pruža optimalan odnos između male težine, neophodne za sjajnu prenosivost, i mogućnosti snimanja uobičajenih scena tokom putovanja.

Sa druge strane, ugrađeni sistem za smanjenje vibracije sprečava podrhtavanje ruku ili fotoaparata, omogućavajući korisnicima da fotografišu pri brzinama zatvarača koje su do pet puta sporije. Na taj način se dobijaju oštre slike bez zamućenja čak i uslovima lošeg osvetljenja, bilo da je fotografišete atmosferu u enterijeru ili gradske prizore noću.

Objektiv NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR podržava i neometano snimanje oštrih filmova, što je dodatak mogućnostima ovog objektiva „za sve prilike“. Njegov autofokus je brz i pruža savršene performanse u kombinaciji sa AF detekcijom očiju na vašem fotoaparatu serije Z da bi se fokus zadržao baš onde gde vam je potreban. To dovodi do prelepih segmenata filma sa putovanja i iz pustolovina.

Dizajniran tako da bude zaštićen od vremenskih uslova, objektiv DX ima efikasnu zaptivku koja ga štiti od prašine i kapi vode, a to znači da može da se koristi u većini okruženja.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – vaš savršeni saputnik:

• Svestrani zum objektiv DX formata sa vrhunskom optikom
• Kompaktno i lagano telo, savršeno za pokret
• Moćni zum objektiv od 7,8x, približava vas subjektu više nego ikad pre
• Neverovatna minimalna razdaljina fokusa od 0,20 m pri većim žižnim daljinama
• Režim smanjenja vibracije omogućava korisniku da fotografiše pri brzinama zatvarača i do 5 koraka manjim, bez uticaja podrhtavanja fotoaparata
• Mehanizam elektromagnetne blende koji koristi signale od fotoaparata za još precizniju kontrolu blende i dosledno stabilnu kontrolu ekspozicije
• Sjajan za filmove i statične slike, uz jednostavne kontrole
• Zaptiven radi zaštite od prašine i kapi

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala serije Z i NIKKOR Z objektivi kompanije Nikon predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.