28-10-2021

KOMPANIJA NIKON PREDSTAVLJA KOMPAKTAN ZUM OBJEKTIV VISOKIH PERFORMANSI SERIJE S

Amsterdam, Holandija, 28. oktobar 2021.: Kompanija Nikon danas predstavlja svoj najnoviji zum objektiv, svestrani NIKKOR Z 24-120mm f/4 S. Uz laganu izradu, naprednu optiku i širok opseg zuma, ovo je objektiv za svaki scenario. Od drevne arhitekture i živopisne ulične fotografije do detaljnih portreta i očaravajućih pejzaža, omogućava korisnicima da snime sve uglove, bez potrebe da menjaju objektiv.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S je objektiv visokih performansi koji možete da nosite na putovanja. Sa stalnim maksimalnim otvorom blende od f/4, napravljen je za kontrolisano, kreativno fotografisanje koje pruža neverovatne detalje. Pruža neometanu funkcionalnost i višestruki fokusni sistem koji obezbeđuje neverovatno brzo i precizno autofokusiranje u celom opsegu zuma.

Pošto kombinuje visoke performanse sa laganim i kompaktnim telom, NIKKOR Z 24-120mm f/4 S je „spreman za putovanja“ za one koji snimaju statične slike i filmove. Nudi izvanredne performanse filma praktično bez neželjene promene žižne daljine, čime se obezbeđuje dosledno kadriranje prilikom promene fokusa tokom snimanja. Ako korisnik prelazi sa enterijera na spoljašnji prostor ili između tamnijih i svetlijih scena, stabilna kontrola ekspozicije omogućava prirodan pomak svetline za segment filma prelepog izgleda.

U međuvremenu, ARNEO sloj i sloj nano kristala na objektivu sprečavaju duh efekat i odblesak koje prouzrokuje svetlo koje dolazi iz bilo kog smera kako bi se obezbedili kristalno jasni snimci.

Pored toga što je zaptiven da bi se zaštitio od prašine i kapi, NIKKOR Z 24-120mm f/4 S ima i sloj fluora kompanije Nikon na prednjem elementu, koji odbija prljavštinu i lako se briše.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S – jedan objektiv, bezbroj mogućnosti:

• Telefoto zum objektiv koji pokriva sve od širokougaonog do srednjeg prikaza i ima superiornu optiku
• Izvanredne slike u celom opsegu zumiranja
• Stalan otvor blende od f/4, što omogućava svestranost i fleksibilnost fotografa
• Dosledan zum i za filmove i statične slike
• Kratka minimalna razdaljina fokusa i maksimalno uvećanje slike od 0,39
• Fleksibilni opseg žižne daljine od 24–120 mm
• Izvanredne performanse pri snimanju filma, skoro bez efekta neželjene promene žižne daljine
• Prilagodljive kontrole, sa namenskim dugmetom funkcija, kontrolnim prstenom i prstenom za fokusiranje kojima možete dodeliti različite funkcije, na osnovu želja korisnika
• Lagano i kompaktno telo, čini objektiv lako prenosivim
• Višestruki fokusni sistem, pomoću dve jedinice AF pogona za brzo i precizno autofokusiranje
• ARNEO sloj i sloj nano kristala sprečavaju pojavu duh efekta i odbleska
• Zaptiveni radi zaštite od prašine i kapi, uključujući i sloj fluora kompanije Nikon za odbijanje prljavštine

Danas u 18:00, u okviru kraćeg strimovanja uživo na YouTube kanalu Nikon Europe biće razgovor uživo, uz pitanja i odgovore, o predstavljanju fotoaparata Z 9.

U međuvremenu, 5. novembra između 13:00 i 21:00, u čast celog sistema serije Z, uključujući i najnapredniji vodeći fotoaparat kompanije Nikon, Z 9, uživo će se održati ekskluzivni virtuelni događaj #NikonDays.

Profesionalni fotografi i zaljubljenici u fotografiju mogu da uživaju u sesijama na francuskom, engleskom i nemačkom jeziku. Održavaće se stručna predavanja i diskusije sa vodećim fotografima životinjskog sveta i prirode, sporta, automobilizma, modnim i fotografima venčanja kompanije Nikon iz raznih krajeva Evrope. Imaćete i detaljan prikaz modela Z 9, sistema Z i plana objektiva.

Učešće na događaju je besplatno. Saveti i smernice fotografima koji će im pomoći da ostvare svoj kreativni potencijal prilikom fotografisanja statičnih slika i snimanja filmova, bez obzira na temu, biće okosnica inspirativnog rasporeda ispunjenog aktivnostima.

Da biste prisustvovali događaju, registrujte svoje mesto ovde: https://nikondays.nikoneurope.com
Kompletnu listu rasporeda pronađite na lokaciji https://nikondays.nikoneurope.com

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati kompanije Nikon bez ogledala serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.