28-10-2021

Kompanija Nikon radi na razvoju super telefoto objektiva sa fiksnom žižnom daljinom, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, za sistem kompanije Nikon sa Z bajonetom.

Amsterdam, Holandija, 28. oktobar 2021.: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje razvoj super telefoto objektiva sa fiksnom žižnom daljinom, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, za fotoaparate bez ogledala punog formata (Nikon FX format) za koje je usvojen Z bajonet kompanije Nikon.

* Stvaran izgled proizvoda može da se razlikuje od fotografije koja je prikazana iznad.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, prvi NIKKOR Z super-telefoto objektiv sa fiksnom žižnom daljinom, deo je serije S NIKKOR Z objektiva, koja teži vrhunskim optičkim performansama. Objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S garantuje realistične i izvanredne slike, jer pruža prelepo zamućenje pozadine i visoku rezoluciju.

Objektiv će imati novi sloj koji obezbeđuje najbolje antirefleks performanse u istoriji kompanije Nikon. Zahvaljujući tome što se njime lako rukuje i što njegov dizajn podržava snimanje filmova, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S će omogućiti profesionalnim fotografima da iskažu svoj kreativni izraz.

Kompanija Nikon će nastaviti da teži tome da poboljša optičke performanse i ispuni potrebe korisnika, te tako doprinosi razvoju kulture fotografisanja i unapređenju mogućnosti fotografskog izraza.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala serije Z i NIKKOR Z objektivi kompanije Nikon predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.