14-02-2017

Otkazivanje puštanja u prodaju DL serije premijum kompaktnih fotoaparata

Amsterdam, Holandija, 13. februar 2017: Kompanija Nikon Corporation objavila je danas da se prodaja dugoočekivane DL serije premijum kompaktnih fotoaparata, DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8 i DL24-500 f/2.8-5.6, otkazuje.

Puštanje DL serije u prodaju prvobitno je bilo planirano za jun 2016. Međutim, pošto su utvrđeni problemi sa integrisanim kolima za obradu slika, puštanje u prodaju ova tri fotoaparata je odloženo na neodređeno vreme.

Od tada svi koji rade na ovome ulažu znatan napor da razviju proizvode kojima će naši korisnici biti zadovoljni. Međutim, doneta je odluka da se prodaja DL serije otkazuje zbog sumnji u njihovu profitabilnost usled povećanja troškova razvoja, kao i pada očekivanog broja prodatih jedinica usled smanjene aktivnosti na tržištu.

Iskreno se izvinjavamo svima onima na koje ova odluka utiče zbog neugodnosti do kojih zbog toga može doći, posebno onim klijentima koji su dugo čekali da fotoaparati postanu dostupni na tržištu, kao i maloprodajama i drugima na čije poslovanje će ovo uticati.