Nikon Imaging | Srbija | Europe

21-07-2020

PREĐITE NA SISTEM BEZ OGLEDALA PUNOG FORMATA UZ NOVI NIKON Z 5 I NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

Amsterdam, Holandija, 21. jul 2020. godine: Nikon danas predstavlja novog člana Nikon Z linije proizvoda – fotoaparat punog formata namenjen početnicima. Čvrst, lagan i jednostavan za rukovanje, Nikon Z 5 je sjajna opcija za sve koji žele da pređu na fotografisanje sa sistemom bez ogledala punog formata. Zajedno sa fotoaparatom na tržište se plasira i prenosivi NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3: najkraći i najlakši zum objektiv za fotoaparate bez ogledala punog formata na svetu.¹ To je savršen partner za Nikon Z 5 i sjajno rešenje za sve Nikon Z kreatore koji žele pravi prenosivi zum objektiv punog formata.

Nikon Z 5, koji je po svom rangu ispod modela Nikon Z 7 i Z 6, napravljen je za sve koji žele da se upuste u istraživanje lepote fotografija punog formata. Bilo da njegovi korisnici snimaju fotografije ili 4K filmove, nastale slike će dostići uzbudljive nove nivoe detalja, dubine i boja. Jasne slike sa fantastičnim dinamičkim opsegom su dostižne čak i pri visokim ISO vrednostima zahvaljujući CMOS senzoru punog formata od 24,3 MP koji maksimalno koristi svetlosne sposobnosti ultraširokog Z bajoneta. Nikonov hibridni AF sistem sa 273 tačke omogućava oštar fokus na celoj slici, a isto elektronsko tražilo (EVF) koje imaju čuveni modeli Z 6 i Z 7 pruža izuzetno oštar prikaz. Dva slota za kartice pružaju fleksibilno skladište, a rukovanje je lako zahvaljujući proslavljenim ergonomskim funkcijama serije Nikon Z, uključujući duboki rukohvat na fotoaparatu. Fotoaparat takođe može da se napaja preko USB²-a, što je idealno ako snimate dugu intervalsku sekvencu sa prozora u dnevnoj sobi!

Nikon Z 5 je kompatibilan sa svim svetlosno jakim i kompaktnim NIKKOR Z objektivima punog formata kompanije Nikon, od širokougaonih objektiva sa fiksnom žižnom daljinom do telefoto zum objektiva. U sklopu osnovnog kompleta fotoaparata i objektiva je i ultraprenosivi NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3. Ovaj svestrani novi standardni zum objektiv, koji se odlikuje malim dimenzijama i oštrim slikama, pokriva neke od legendarnih žižnih daljina i pruža izvanredne performanse za fotografije i filmove. Nikon Z 5 je takođe u potpunosti kompatibilan sa FTZ bajonet adapterom koji omogućava korišćenje NIKKOR objektiva sa F bajonetom bez gubitka kvaliteta slike.

Jordi Brinkman, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Fotoaparat Nikon Z 5 i objektiv NIKKOR Z 24–50 mm pružaju sjajnu priliku za otkrivanje prednosti fotografija punog formata koje se dobijaju uz Nikon Z. Dobijate zadivljujući kvalitet slike, od raskošnijih boja do veće dubinske oštrine, karakterističan za seriju Nikon Z u jedinstvenom prenosnom pakovanju. To je savršen način izražavanja kreativnosti i pravljenja slika punog formata kakve ste oduvek želeli.“

Nikon će nastaviti da širi paletu NIKKOR Z objektiva nizom objektiva visokih performansi koji podstiču kreativnu viziju fotografa. Predstavljanje modela NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S planirano je krajem ove godine. Dostupan je i novi plan NIKKOR Z objektiva.

Proširite mogućnosti za kreativnost. Nikon Z 5.

Izvanredan kvalitet slike karakterističan za seriju Nikon Z: Nikonov ultraširoki Z bajonet, moćni EXPEED 6 procesor i CMOS senzor punog formata od 24,3 MP sa opsegom ISO osetljivosti od 100–51.200.
Mali komplet, jak utisak: u sklopu osnovnog kompleta fotoaparata Z 5 i objektiva je i ultraprenosivi NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.
Hibridni AF sa 273 tačke: obezbeđuje ujednačeno, brzo i precizno fokusiranje na celoj slici. AF detekcija očiju stavlja fokus na oči omogućavajući savršene portrete osoba. AF detekcije životinja se ponaša isto za mačke i pse.
Smanjenje vibracije sa 5 osa: fotografije ostaju oštre, a video zapis ne podrhtava.
Ultraoštro elektronsko tražilo od 3.690.000 tačaka: elektronsko tražilo (EVF) visoke definicije ne ispušta ništa iz kadra. Ključna podešavanja, kao što su ekspozicija, ISO i balans bele, primenjuju se u realnom vremenu.
Ergonomija karakteristična za seriju Nikon Z: duboki rukohvat pruža osećaj sigurnosti, a ključne kontrole su savršeno pozicionirane.
Čvrst i istovremeno lagan: čvrsto telo od legure magnezijuma je zaptiveno radi zaštite od prašine i vlage.
Dva slota za kartice, napajanje preko USB-a: prihvata brze UHS-II SD kartice, a fotoaparat može da se puni (dok je isključen) ili napaja preko USB²-a.
Nagibni ekran osetljiv na dodir: možete dodirnuti jednom za fokusiranje i fotografisanje ili tapnuti dva puta da biste videli prikaz oblasti slike od 100%.
Besprekorni 4K filmovi: NIKKOR Z objektivi punog formata pružaju predivnu dubinsku oštrinu. Kreirajte zapanjujuće intervalske filmove na samom fotoaparatu i pravite fotografije dok snimate.
Ugrađeni Wi-Fi® i Bluetooth®. Aplikacija SnapBridge kompanije Nikon omogućava jednostavan prenos fotografija i video zapisa ili pretvaranje pametnog uređaja u daljinski monitor i kontroler.

Budite smeli. Budite slobodni. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Ultraprenosivi zum objektiv punog formata: pokriva svestrani opseg od širokougaonih – 24–50 mm – do standardnih žižnih daljina i omogućava korišćenje filtera od 52 mm.
Dizajn sa mehanizmom za uvlačenje: samo izvucite ili uvucite objektiv tako što ćete rotirati prsten zuma.
Kvalitet slike karakterističan za seriju Nikon Z: slike su fantastično oštre i ravnomerno osvetljene u celom kadru.
Raskošne boje: ED staklo i asferična sočiva smanjuju distorziju u celom opsegu zumiranja.
Konstantna minimalna razdaljina fokusa: od samo 0,35 m u celom opsegu zumiranja.
Odličan za filmove: fokusiranje je tiho, a efekat neželjene promene žižne daljine je smanjen, što pruža profesionalne rezultate.
Prilagodljivi kontrolni prsten: koristite ga za kontrolu blende, korekciju ekspozicije ili podešavanja ISO vrednosti.

¹ Najkraći i najlakši od standardnih zum objektiva za fotoaparate bez ogledala punog formata, sa zamenljivim objektivom, biće pušten na tržište 21. jula 2020.
² Neophodan je USB kabl sa konektorima tipa C na oba kraja.