Nikon Imaging | Srbija | Europe

16-09-2020

PREPOZNATLJIVI NOVI NIKKOR Z OBJEKTIVI PROŠIRUJU NIKON Z LINIJU

Amsterdam, Holandija, 16. septembar 2020: Nikon danas predstavlja dva nova NIKKOR Z objektiva: NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, svoj prvi Z objektiv sa fiksnom žižnom daljinom od f/1,2 i NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S – najkraći ultraširokougaoni zum objektiv punog formata od f/2,8 na svetu¹. Oba objektiva donose važne mogućnosti sve većem Nikon Z sistemu bez ogledala.

NIKKOR Z 50mm f/1.2 S zauzima posebno mesto u okviru Nikon Z linije. Zahvaljujući neverovatnoj rezoluciji, beskompromisno dobrom autofokusu i izuzetnoj estetskoj kontroli, vreme ovog profesionalnog standardnog objektiva sa fiksnom žižnom daljinom tek dolazi. Od složeno zamućenih pozadina do detaljnih prikaza tačkastih izvora svetlosti, profesionalni fotografi će moći da eksperimentišu sa novim nivoima dubine i detaljnosti uz upotrebu klasične žižne daljine od 50 mm – bilo da snimaju fotografije ili video zapise. Ovaj objektiv u potpunosti koristi neverovatne svetlosne sposobnosti Nikon Z bajoneta, a maksimalni otvor blende od f/1,2 omogućava opsežnu kontrolu nad dubinskom oštrinom.

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S upotpunjuje Nikon Z liniju od tri objektiva visokih performansi. Ovaj objektiv se izdvaja svojim izvanrednim performansama prikazivanja i kompaktnom izradom. Napredna optika, široki Z bajonet i konstantan otvor blende od f/2,8 pružaju zadivljujuće performanse koje se mogu meriti čak i sa performansama objektiva sa fiksnom žižnom daljinom. Smanjenje jačine svetlosti po ivicama efikasno se kontroliše, čak i pri snimanju sa potpuno otvorenom blendom, dok se duh efekat i odblesak sprečavaju radi postizanja zadivljujuće jasnoće. Fotografi mogu da predstave sve lepote svake arhitektonske kompozicije, pejzaža i noćnog prizora koji odluče da fotografišu.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, navodi: „Ovo su važni novi NIKKOR Z objektivi, koje s ponosom možemo da ponudimo profesionalcima. Naš novi objektiv od 14–24 mm savršeno upotpunjuje NIKKOR Z trojku profesionalnih zum objektiva, dok objektiv sa fiksnom žižnom daljinom od 50 mm za fotoaparate bez ogledala predstavlja ekonomičniji izbor za profesionalce koji žele optičke performanse slične onima koje nudi zadivljujući Noct linije S, ali bez žrtvovanja mogućnosti autofokusa.“

Umeće u detaljima. NIKKOR Z 50mm f/1.2 S

Profesionalni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom od f/1,2. Složeno zamućena pozadina. Detaljno prikazani tačkasti izvori svetlosti. Neverovatna oštrina u čitavom kadru. Vrhunski rezultati pri slabom osvetljenju.
Napredna optička konstrukcija. Karakteriše ga 17 sočiva u 15 grupa, uključujući dva elementa od ED stakla i tri asferična elementa.
Beskompromisno dobar autofokus. Autofokus je brz, gladak i tih. Područje fokusiranja je oštro čak i kad fotografišete na malim rastojanjima ili sa malom dubinskom oštrinom.
Zadivljujuće jasne slike. Antirefleksivni sloj nano kristala i sloj ARNEO kompanije Nikon smanjuju duh efekat i odblesak, čak i u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem.
Kinematografski segmenti filma. Veliki maksimalni otvor blende pruža opsežnu kontrolu nad dubinskom oštrinom. Neželjena promena žižne daljine pri fokusiranju je potpuno uklonjena.
Profesionalne kontrole. Kontrolni prsten je bešuman, a Fn dugme se može prilagođavati. OLED ekran sa informacijama omogućava vam da brzo i lako potvrdite najvažnije podatke o fotografisanju.
Zaštićen od uticaja vremenskih uslova. Svaki pokretni deo tela objektiva je zaptiven, dok se oko metalnog bajoneta objektiva nalazi gumena zaptivka.

Gospodar prostora. NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S

Profesionalni ultraširokougaoni zum objektiv od f/2,8. Široki Z bajonet i konstantan otvor blende od f/2,8 pružaju zadivljujuće performanse.
Vrhunske optičke performanse. Oštrina je izuzetna u čitavom kadru. Sloj nano kristala i ARNEO sloj kompanije Nikon znatno smanjuju duh efekat i odblesak.
Izdržljiv i pouzdan. Svi pokretni delovi tela objektiva izuzetno su dobro zaptiveni, što onemogućava prodor prašine i vlage. Bajonet od legure aluminijuma smanjuje težinu, a povećava trajnost.
Spreman za snimanje filmova. Autofokus je gladak i bešuman, praktično bez efekta neželjene promene žižne daljine ili promene fokusa tokom zumiranja. Na samom objektivu je dostupna precizna kontrola nad dubinskom oštrinom.
Spreman za korišćenje filtera. Možete da koristite filtere od 112 mm koji se pričvršćuju zavrtanjem, kao i obezbeđeno, specijalizovano senilo objektiva. Zadnji slot za filter omogućava korišćenje gel filtera u boji.


¹ Među zum objektivima za digitalne fotoaparate punog formata (Nikon FX format) sa zamenljivim objektivima i žižnom daljinom od svega 14 mm ili manjom, kao i maksimalnim otvorom blende od f/2,8 u celom opsegu zuma, počevši od meseca septembra 2020. Izjava je zasnovana na istraživanjima kompanije Nikon.