29-06-2021

NIKON RAZVIJA NOVI IZUZETNO MOĆAN OBJEKTIV SERIJE Z

Amsterdam, Holandija, 29. jun 2021.: Nikon danas najavljuje razvoj modela NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – izuzetno moćnog zum objektiva za fotoaparate bez ogledala APS-C formata (Nikon DX format) za koje je prilagođen Nikon Z bajonet. Izbacivanje objektiva na tržište planirano je kasnije ove godine.

* Proizvod izgledom može da se razlikuje od fotografije koja je prikazana iznad.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR će podržavati fotografisanje najrazličitijih scena – od širokougaonih do telefoto žižnih daljina i izbliza. Ovaj kompaktan i lagan objektiv omogućiće snimanje statičnih slika i filmova u brojnim situacijama.

Ovaj razvoj označava trajnu težnju kompanije Nikon da pronađe novu dimenziju u optičkim performansama. Ne samo što Nikon nastavlja da ispunjava potrebe svojih korisnika, već i doprinosi razvoju fotografske kulture i širi mogućnosti fotografskog izraza.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njegova inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a Nikonovi revolucionarni fotoaparati bez ogledala serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Nikon je posvećen inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njegova nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, on ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.