05-08-2021

NIKON OBJAVLJUJE TRI NOVA LASERSKA DALJINOMERA SA KOJIMA ĆETE UNAPREDITI SVOJU IGRU

Amsterdam, Holandija, 5. avgust 2021. godine: Nikon je danas objavio izdavanje tri nova laserska daljinomera: COOLSHOT PROII STABILIZED, COOLSHOT LITE STABILIZED i COOLSHOT 50i. Ove laserske daljinomere, osmišljene za golfere, krasi nova, inovativna tehnologija koja pruža beskompromisan, miran i stabilan pregled terena, a sve to zahvaljujući vrhunskoj optici kompanije Nikon.

COOLSHOT PROII STABILIZED, najnapredniji laserski daljinomer kompanije Nikon, nasledio je tehnologiju za stabilizaciju od svog prethodnika, laserskog daljinomera COOLSHOT PRO STABILIZED, proizvoda kojim su korisnici izuzetno zadovoljni. Laserski daljinomer, koji može da meri razdaljinu do 450 metara, stabilizuje pogled i merni laser time što kompenzuje trešenje ruke i vremenske faktore, što znači da ćete uvek imati jasan i tačan pregled terena. Tehnologija DUAL LOCKED ON ECHO vas obaveštava da je izmerena razdaljina do zastavice, dok vam vizuelni i zvučni signal za ciljanje pomažu da precizno naciljate rupu.

COOLSHOT PROII STABILIZED ima četiri režima prikaza izmerenih vrednosti, uključujući i režim za golf u kom se koristi razdaljina prilagođena trajektoriji pada – ključan faktor za udarce na uzbrdici i nizbrdici. Možete i da koristite indikator stvarne razdaljine i da budete sigurni da se pridržavate pravila na takmičarskim mečevima. Ovaj lagani i vodootporni laserski daljinomer može da se koristi u svim uslovima.

COOLSHOT LITE STABILIZED, koji takođe može da meri do 450 metara, koristi tehnologiju za stabilizaciju koja smanjuje vibraciju uzrokovanu pomeranjem ruke za približno 80 odsto, što garantuje jasan pogled na teren. Ovaj laserski daljinomer krasi funkcija LOCKED ON, kod koje vas vizuelni signal obaveštava o razdaljini do najbližeg subjekta. Ima dva režima prikaza rezultata merenja: režim za golf (razdaljina prilagođena trajektoriji pada i stvarna razdaljina) i režim stvarne razdaljine. Ovaj laserski daljinomer koji je otporan na kišu može da se koristi u vlažnim uslovima i može da odoli širokom opsegu temperatura.

Treći laserski daljinomer koji ćemo predstaviti je COOLSHOT 50i koji može da meri do 360 metara. Osmišljen tako da bude praktičan, ovo je prvi laserski daljinomer kompanije Nikon koji ima ugrađeni montažni magnet, što znači da ga možete lako zakačiti na torbu ili na kolica za golf. Funkcija DUAL LOCKED ON QUAKE koristi vizuelni signal i blagu vibraciju kako bi vas obavestila da je izmerena razdaljina do zastavice. COOLSHOT 50i ima iste režime merenja kao i COOLSHOT LITE STABILIZED: režim za golf (razdaljina prilagođena trajektoriji pada i stvarna razdaljina) i režim stvarne razdaljine, pri čemu vam oba pomažu da uputite najprecizniji mogući udarac. Osim toga, ovaj laserski daljinomer je i otporan na kišu, što znači da možete da ga koristite u vlažnim uslovima.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njegova inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a Nikonovi revolucionarni fotoaparati bez ogledala serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Nikon je posvećen inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njegova nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, on ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.