28-12-2021

Kompanija Nikon će objaviti novi firmver za vodeći fotoaparat bez ogledala kompanije Nikon, Z 9

Amsterdam, Holandija, 28. decembar 2021. godine: Danas, kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje objavljivanje firmvera ver. 1.10 za vodeći fotoaparat bez ogledala Z 9 i on će biti dostupan za preuzimanje 5. januara 2022. u centra za preuzimanje kompanije Nikon i u mobilnoj aplikaciji Snapbridge.

Firmver ver. 1.10 za Z 9 će značajno poboljšati trajanje kontinualnog fotografisanja velike brzine.

Prilikom fotografisanja pri 20 fps tokom snimka [RAW Visoke Efikasnosti + JPEG BASIC (L)], trajanje se povećava sa pribl. 3 sekunde na najduže trajanje na svetu*1 od pribl. 15 sekundi*2.

Prilikom fotografisanja pri 20 fps tokom snimka [RAW Visoke Efikasnosti★ + JPEG BASIC (L)] ili [JPEG FINE (L) + JPEG BASIC (S)], trajanje se povećava sa pribl. 3 sekunde na pribl. 8 sekundi*2.
Poboljšanje kontinualnog fotografisanja velike brzine dodatno će podržati snimanje presudnih trenutaka za subjekte koji se brzo kreću u visokoj rezoluciji.

Pored toga, buduće ažuriranje firmvera će dodati niz različitih video funkcija i poboljšaće rukovanje i funkcionalnost, kako za statične slike, tako i za filmove.

*1 Kada fotografišete pri brzini od 20 fps tokom snimka [RAW + JPEG] fotoaparatima bez ogledala, koji imaju senzor slike od 30 megapiksela ili veći, dostupno na dan 28. decembar 2021. na osnovu istraživanja kompanije Nikon.
*2 Kada se koriste objektiv NIKKOR Z 50mm f/1.8 S i memorijska kartica ProGrade Digital Cobalt 1700R 325GB. Trajanje je manje ako je kao rezervna izabrana kartica u slotu 2 ili ako je za automatsku kontrolu distorzije izabrano „UKLJUČENO“ itd.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.
Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.
Kao pouzdani vizionarski partner, on ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.