17-02-2022

Kompanija Nikon objavljuje verziju 1.1.0 sistema za daljinsko fotografisanje NX Field, za profesionalne fotografe i agencije

Amsterdam, , Holandija, 17. februar 2022. godine: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da je danas objavljena verzija 1.1.0 za NX Field, sistem za daljinsko fotografisanje, za profesionalne fotografe i sportske i informativne agencije. Ovo ažuriranje omogućava podršku za fotoaparate bez ogledala punog formata (Nikon FX format) Z 7II, Z 6II, Z 7 i Z 6*. Podrška za Z 9 će biti dodata u budućem ažuriranju firmvera.

Podrška za fotoaparate bez ogledala dodata uz verziju 1.1.0 omogućava daljinsko rukovanje funkcijom bešumnog fotografisanja koja je jedinstvena za fotoaparate bez ogledala. To omogućava korišćenje udaljenih fotoaparata, čak i na mestima i u situacijama koje zahtevaju bešumno rukovanje, kao što su koncertne dvorane i šahovski turniri. Verzija 1.1.0 omogućava i podršku za AF detekciju lica i očiju, koje postoje u fotoaparatima bez ogledala kompanije Nikon, za pouzdanije fokusiranje lica i očiju subjekta tokom daljinskog fotografisanja. Pored toga, tačke fokusa postavljene po velikom delu kadra olakšavaju fokusiranje subjekata koji su pri ivicama kadra i tako pružaju više slobode pri pravljenju kompozicije.

Uz to, NX Field ver. 1.1.0 omogućava podršku za intervalsko fotografisanje kompatibilnim digitalnim SLR i fotoaparatima bez ogledala. Određivanje intervala fotografisanja i broja snimaka na udaljenom fotoaparatu omogućava automatsko fotografisanje, čak i sa udaljenosti.

Kompanija Nikon će nastaviti da pruža ažuriranja za NX Field kako bi podržala profesionalne fotografe koji izveštavaju sa prvih linija i beleže presudne trenutke.

* WT-7 bežični transmitter mora biti povezan na fotoaparat da bi mogao da se koristi Nikon Field system.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, ona ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.