06-04-2022

KOMPANIJA NIKON PREDSTAVLJA JEDINSTVENI PRENOSIVI NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Amsterdam, Holandija, 6. april 2022.: Kompanija Nikon danas sa zadovoljstvom predstavlja jedinstveni prenosivi supertelefoto objektiv sa fiksnom žižnom daljinom punog formata, NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Ptice, životinjski svet, avioni, moto sportovi i zimski sportovi: ovaj čvrst, ali izuzetno lagan objektiv serije S približava dinamiku udaljenih subjekata sa izvanrednom oštrinom. Korisnici mogu da prate čak i subjekte koji se kreću nepredvidljivo sa neverovatnom slobodom pokreta za žižnu daljinu od 800 mm i da oslobode kreativne mogućnosti uz stabilno fotografisanje iz ruke.

Od orlova u lovu do nagnutih aviona, fenomenalna rezolucija ovog objektiva serije S prikazuje i najsitnije detalje na subjektima koje je teško snimiti. Kvalitet slike je izuzetno visok, bilo da snimate statične slike ili video zapise. a performanse AF su izuzetno brze, neometane i pouzdane. Optički VR ugrađen u objektiv stabilizuje snimke, a Sinhro VR omogućava korekciju do 5,5 koraka kada se ovaj objektiv koristi uz Z 9. Pored toga, ovaj supertelefoto objektiv podržava korišćenje Z telekonvertera, koji mogu da povećaju domet do 1120 mm ili 1600 mm.

Zahvaljujući uravnoteženom, laganom dizajnu koji omogućavaju Z bajonet i Phase Fresnel (PF) sočivo, korisnici mogu s lakoćom da skinu NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S sa stativa i fotografišu iz ruke. Ovaj objektiv za fotoaparate bez ogledala je za približno 2,3 kg lakši i 16% kraći od parnjaka sa F bajonetom, a centar teže je bliži telu fotoaparata, što olakšava neometano panoramiranje i zaustavljanje. Fotografi mogu da prilagode kontrole, a napredna zaptivka za zaštitu od vremenskih uslova štiti i objektiv i fotoaparat.

Zurab Kiknedz (Zurab Kiknadze), menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Ovaj novi objektiv od 800 mm zaista pruža fotografima nove, uzbudljive mogućnosti. Dani u kojima je snimanje dugim objektivom zavisilo od fleksibilnosti stativa ili monopoda su prošli. Značajno manje veličina i težina ovog novog supertelefoto objektiva omogućavaju prenosivost i rukovanje koje pre nije bilo moguće: imate više prilike da zabeležite teške snimke ili snimite perspektive koje su vam pre bile van domašaja.“

Pregled ključnih karakteristika: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Profesionalni super telefoto objektiv: žižna daljina od 800 mm. Prenosiv, lagana izrada i uravnoteženo rukovanje.
Izuzetna oštrina: posebno oblikovano i postavljeno Phase Fresnel (FP) sočivo i sloj nano kristala kompanije Nikon značajno smanjuju duh efekat i odblesak. ED i SR stakla kontrolišu hromatsku aberaciju od centra do ivice slike.
Brzo, tiho fokusiranje: AF je brz, precizan, izuzetno tih, a praćenje se obavlja neometano bilo da fotografišete aktivnu trku automobila ili udaljeni životinjski svet.
Moćno smanjenje vibracije: optički VR ugrađen u objektiv omogućava stabilne snimke. Sinhro VR omogućava korekciju do 5,5 koraka kada se ovaj objektiv koristi uz Z 9.
Prilagodljiva kontrola: dodelite funkcije zgodno postavljenim L-Fn dugmadima i bešumnom kontrolnom prstenu. Koristite dugme za memorisanje za čuvanje razdaljina fokusa.¹
Napredna zaptivka za zaštitu od vremenskih uslova: svi pokretni delovi su zaptiveni, što onemogućava prodor prašine i vlage, a gumena zaptivka na bajonetu štiti i objektiv i fotoaparat.²
Kompatibilan sa telekonverterom: povećajte domet do 1120 mm koristeći Z TELEKONVERTER TC-1.4x ili do 1600 mm koristeći Z TELEKONVERTER TC-2.0x.
Integrisani otvor za filter: olakšava umetanje filtera i omogućava još bolju kontrolu u uslovima nezgodne osvetljenosti.
Senilo objektiva kojim se lako rukuje: isporučeno HB-104 senilo objektiva ima klizni jezičak za otpuštanje što omogućava skidanje senila jednom rukom.

¹ Dugme za memorisanje može da se aktivira nakon ažuriranja firmvera.
² Za objektiv se ne garantuje da je otporan na prašinu i kapanje vode u svim situacijama i u svim uslovima.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.