06-07-2022

KOMPANIJA NIKON NAJAVLJUJE NAJNOVIJE AŽURIRANJE FIRMVERA ZA Z 9

Amsterdam, Holandija, 6. jul 2022.: Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje objavljivanje verzije firmvera 2.10 za svoj vodeći fotoaparat bez ogledala punog formata, Z 9 kompanije NIkon.

Ažuriranje uvodi novu funkciju smanjenja treperenja visoke frekvencije koja, kada se omogući u režimu fotografisanja, omogućava da se brzina zatvarača podesi u manjim koracima. Ranije su brzine zatvarača mogle da se prilagode do 1/3 ili 1/2 EV, međutim novina omogućava korisnicima da podese brzine zatvarača na koraka koji su čak 1/96* EV.

Mogućnost prilagođavanja brzina zatvarača preciznije nego ikada pre omogućava kontrolu efekata treperenja – čak i kada su svetleći znaci ili LED osvetljenja visoke frekvencije u vidnom polju tokom fotografisanja.

Ovo ažuriranje će takođe poboljšati performanse AF praćenja, posebno kada se fotografišu mali subjekti i to oni koji zauzimaju izuzetno mali deo slike. Osim toga, preciznost fokusa je poboljšana za korišćenje AF detekcije lica sa kontinualnim servom AF (AF-C). Ova ažuriranja će pomoći fotografima i snimateljima filma, jer će im omogućiti stabilnije snimanje.

Kompanija Nikon stalno nastoji da odgovori na potrebe korisnika putem redovnih ažuriranja firmvera i pružanjem korisnih funkcija.

* Kada je omogućeno smanjenje treperenja visoke frekvencije, brzina zatvarača može fino da se podesi u veoma malim koracima pri brzinama između 1/8000 i 1/30s.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.