02-11-2022

KOMPANIJA NIKON PREDSTAVLJA DODATNI RUKOHVAT-KONTROLER MC-N10 ZA SNIMATELJE FILMOVA

Amsterdam, Holandija, 2. novembar 2022. godine: Danas kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje dodatni rukohvat-kontroler MC-N10 – novu dodatnu opremu za snimatelje filmova. Savršen za sve postavke, ovaj lagan i pouzdan dodatni rukohvat omogućava korisnicima neometanu kontrolu fotoaparata bez ogledala kompanije Nikon u srcu opreme za snimanje filmova.¹

Bilo da snimaju sami ili kao deo male ekipe, snimatelji mogu da kontrolišu sva glavna podešavanja filma pomoću poznatih dugmadi na dodatnom rukohvatu MC-N10. Dostupne funkcije uključuju one koje obično kontrolišete pomoću dugmadi na zadnjem delu fotoaparata, kao i podešavanja koja dodeljujete točkićima ili Fn dugmadima fotoaparata. Postavljanje pomoću standardne rozete ARRI omogućava brze promene položaja, a bešumni točkići na dodatnom rukohvatu doprinose tišini na setu.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Ovaj novi dodatni rukohvat-kontroler zaista omogućava snimateljima rad sa minimalnom opremom i ekipama sa malo članova. Njegove lagana izrada i udobnost omogućavaju rukovanje koje vam je potrebno za panoramiranje i praćenje bez brige. 

Pregled ključnih funkcija – dodatni rukohvat-kontroler MC-N10

Dodatni rukohvat-kontroler za film: omogućava kontrolu ključnih funkcija za snimanje filma preko samog dodatnog rukohvata.
Lagan: težak pribl. 310 g sa dve umetnute AA baterije.
Svestran: standardna rozeta ARRI olakšava brzo menjanje položaja. Bešumni točkić omogućava tihu kontrolu.
12 sati rada: fotografisanje tokom dužeg vremenskog perioda sa 2 umetnute AA baterije.
Stabilna veza: dodatni rukohvat se povezuje sa fotoaparatom kompanije Nikon preko USB-C kabla, čime se dobija pouzdana kontrola na svim lokacijama fotografisanja.

¹ Dodatni rukohvat-kontroler MC-N10 je kompatibilan sa modelima Z 9, Z 7II i Z 6II u vreme predstavljanja. Za rukovanje modelom Z 9 preko ovog dodatnog rukohvata potrebna je nadogradnja firmvera.

Osnovne informacije o kompaniji Nikon

Kompanija Nikon je vodeći svetski dobavljač proizvoda i usluga za fotografisanje. Njena inovativna optička tehnologija – od amaterskih i profesionalnih fotoaparata, preko objektiva do dodatne opreme i sportske i rekreativne optike – zasniva se na više od 100 godina iskustva. Brend je poznat u celom svetu po postavljanju novih standarda u oblasti dizajna i performansi, a revolucionarni fotoaparati bez ogledala kompanije Nikon serije Z i NIKKOR Z objektivi predstavljaju novu dimenziju optičkih performansi.

Kompanija Nikon je posvećena inovacijama u oblasti kulture fotografisanja i omogućava nekim od najboljih svetskih vizuelnih umetnika da ostvare svoj kreativni potencijal kroz vizuelno pripovedanje. Njena nagrađivana fotografska oprema omogućava fotografima i video snimateljima da ostvare svoju kreativnu viziju na najvišem nivou. Njena nagrađivana sportska i rekreativna optika nam približava svet bilo da je reč o posmatranju ptica i zvezda, snimanju pozorišnih scena, golfa ili putopisnih fotografija i filmova.

Kao pouzdani vizionarski partner, kompanija Nikon ujedinjuje kreatore sadržaja svih vrsta svojom angažovanom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pristupom obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je Nikon School.